• Turkhane Logo

ABD'de, İsrail'in Gazze'ye saldırılarından sonra İslam'ı tanımak için Kur'an okuyanlar arttı

ABD'de birçoğu genç yüzlerce kişinin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından İslam'ı tanımaya ve Kur'an-ı Kerim okumaya başladığı belirtildi.

12:51 22 Kasım 2023 Çarşamba
ABD'de, İsrail'in Gazze'ye saldırılarından sonra İslam'ı tanımak için Kur'an okuyanlar arttı
ABD'de birçoğu genç yüzlerce kişinin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından İslam'ı tanımaya ve Kur'an-ı Kerim okumaya başladığı belirtildi.

The Guardianın haberine göre, Filistin halkıyla dayanışma gösterileri düzenleyen ve sosyal medya kampanyaları organize eden yüzlerce kişi, aynı zamanda Filistinlileri daha iyi anlayabilmek amacıyla İslamı tanıma etkinlikleri gerçekleştiriyor.
İslama ilgi duyan isimlerden ABDnin Chicago kentinde yaşayan sosyal medya fenomeni Megan Rice, Gazzedeki insani krize dikkat çekmek amacıyla sosyal medya hesaplarında Filistin hakkında konuşmaya başladı.
Rice, konuşmalarında Filistinlilerin inançları hakkında konuşmak istiyorum. (İnançları) Ne kadar sağlam ve her şeyleri ellerinden alınmış olmalarına karşın hala Allaha şükretmeyi önceleyebilecek imkan bulabiliyorlar. ifadeleriyle şaşkınlığını ve hayranlığını dile getirdi.
Bazı Müslüman takipçilerin Filistinlileri anlamak için Kuran-ı Kerim okumasını tavsiye etmesinin ardından Rice, sosyal medyada İslamı tanımak amacıyla Kuran Okuma Kulübü oluşturdu.
Rice, Kuranı, okudukça baskı karşıtı ve kadın hakları yanlısı bulduğunu belirterek, bir ay sonra Müslüman oldu.
Kuran Okuma Kulübü kısa sürede yaklaşık 2 milyon kişi tarafından görüntülendi.
Kuran-ı Kerim hayatının önemli parçası haline geldiRice, Gazzede saldırılara maruz kalanlara sempatisini artırmak için Kuran okumaya başladığını ve Kuranın hayatının önemli parçası haline geldiğini söyledi.
Müslümanlar hakkında ABDde yanlış algıların yayılmaya çalışıldığına dikkati çeken Rice, Kuran okuyana dek kendisinin de İslamı katı bir din olarak gördüğünü ancak bu düşüncelerinin değiştiğini dile getirdi.
İsrailin saldırılarının ardından insanlar Kurana yöneldiİsrailin saldırılarına başladığı ekimden bu yana sosyal medyada, pek çok kişinin Kuran-ı Kerim aldığı ve okuduğu görüntüleri paylaşılırken bir süre sonra da İslamı seçtiğini ifade eden çok sayıda kullanıcı görüldü.
Yale Üniversitesinde ABD kültüründe İslami metinler ve dini hoşgörü konusunda çalışan Doç. Dr. Zareena Grewal ise İsrailin Gazzeye saldırılarının ardından insanların Filistin halkının inanılmaz direnç, iman ve manevi gücünü anlamak için Kuran okumaya başladığını söyledi.
Filistin halkından etkilenen isimlerden biri olarak öne çıkan Instagram fenomenlerinden Nefertari Moonn (35) da ölümle karşı karşıya olan insanları Allaha yönelten şeyi merak ettiğini vurgulayarak, Kuran okumaya başladığını kaydetti.
Kuran-ı Kerimi okudukça etkilendiğini söyleyen Moonn, Açıklayamıyorum ama Kuran okurken huzur geliyor. Sanki daha önce olduğum bir yerden geldiğimi ve oraya dönmeyi beklediğimi hissediyorum. şeklinde konuştu.
Instagramda Kuran Okuma Kulübü düzenleyen Misha Euceph de Kuranda ABDde gençlerin değer yargılarıyla örtüşen çok fazla ortak nokta bulunduğuna işaret etti.
Euceph, Kuran-ı Kerimin insanları çevreci olmaya teşvik ettiği ve tüketim karşıtlığını içerdiğini belirtti.

Son güncelleme: 12:51 22.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı