• Turkhane Logo

ABD’de 4 yıldır kayıp olan otizmli çocuk 1600 kilometre uzakta bulundu

19:50 27 Temmuz 2023 Perşembe
ABD’de 4 yıldır kayıp olan otizmli çocuk 1600 kilometre uzakta bulundu





ABD’de 4 yıl önce, 14 yaşındayken ortadan kaybolan Alicia ismindeki otizmli kız çocuğu, kaybolduğu yerden 1600 kilometre uzakta bulundu. Polis merkezine giderek kendini tanıtan Alicia, kimsenin kendisine zarar vermediğini ve tutsak olmadığını söylerken, geçen 4 yılda neler yaşadığı ise merak konusu.



ABD’nin Arizona eyaletinde 14 yaşındayken ortadan kaybolan Alicia Navarro adındaki otizmli kız çocuğu, 4 yıl sonra Montana eyaletinde ortaya çıktı. Glendale Polisi Sözcüsü Jose Santiago, yaptığı açıklamada, Navarro’nun, Kanada sınırına 64 kilometre uzaklıktaki küçük bir kasabada polis merkezine giderek kendini tanıttığını söyledi.



Santiago, “Alicia Navarro tamamen güvende, sağlıklı ve mutlu” ifadesini kullanırken, Navarro’nun kimsenin kendisine zarar vermediğini ve tutsak olmadığını söylediğini aktardı.



Öte yandan emniyet yetkilileri, Navarro’nun annesi ile kavuştuğunu ve yaşattıkları için annesinden özür dilediğini kaydetti.



Alicia Navarro’nun ortaya çıktığı yer, kaybolduğu yer olan Arizona’dan yaklaşık 1600 kilometre uzakta bulunuyor.



NE OLMUŞTU?



Şu anda 18 yaşında olan ve yüksek işlevli otizm teşhisi konan Navarro, 15 Eylül 2019’da ortadan kaybolmuş, annesi kızının internet üzerinden tanıştığı bir kişi tarafından kaçırılmış olabileceğini söylemişti.



Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) da dahil olduğu soruşturma kapsamında Navarro hakkında birçok ipucuna ulaşılmış ancak yeri tespit edilememişti.

Son güncelleme: 19:50 27.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı