• Turkhane Logo

ABD Temsilciler Meclisi'nde Trump'ın azledilmesinin oylanacağı oturum başladı

ABD Temsilciler Meclisi'nin, Başkan Donald Trump'ın görevden azledilmesini tartıştığı oturum başladı.

19:32 13 Ocak 2021 Çarşamba
ABD Temsilciler Meclisi'nde Trump'ın azledilmesinin oylanacağı oturum başladı
ABD Temsilciler Meclisi'nin, Başkan Donald Trump'ın görevden azledilmesini tartıştığı oturum başladı.

Demokratlar, 20 Ocakta görevi Joe Bidena devredecek Trumpın azlinde ısrarcı. Bazı Cumhuriyetçi kongre üyeleri de Trumpın azli yönünde oy kullanacaklarını açıkladı. Oylamanın Türkiye saatiyle gece yarısı yapılması bekleniyor.

ABDde Demokratlar, Kongre baskınından sorumlu tuttukları Başkan Donald Trumpın azledilmesi için düğmeye bastı. Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisinde, Trumpın azlinin görüşülüp oylanacağı oturum başladı. Tasarının kabul edilmesi halinde Trump, hakkında iki kez azil süreci yürütülen ilk başkan olacak.
Bununla birlikte, tasarının Demokrat kontrolündeki Temsilciler Meclisinde bazı Cumhuriyetçilerin de desteğiyle kabul edilmesi kesin görünse de, Kongrenin üst kanadı olan Senatodaki süreç sonucunda kabul edilmesi ve Trumpın Beyaz Sarayı Joe Bidena bırakacağı 20 Ocaktan önce azil yoluyla görevden alınması olasılığı düşük. 
NYTDEN SENATO İDDİASI: 20 CUMHURİYETÇİ DESTEKLEYECEKTrumpın suçlu bulunup görevden alınması için Senatoda üçte iki çoğunluk sağlanması, yani en az 17 Cumhuriyetçi senatörün bu yönde oy vermesi gerekiyor. New York Times gazetesi, 20 Cumhuriyetçi senatörün Trump aleyhine oy kullanmaya hazırlandığını öne sürdü. Ancak Senatodaki yargı sürecinin ne zaman başlayacağı veya 20 Ocaktan önce başlayıp başlamayacağı bilinmiyor.


İSYANA TEŞVİKLE SUÇLANIYORDemokratların Temsilciler Meclisi’ne sunduğu dört sayfalık azil tasarısında, Trump isyana teşvikle suçlanıyor. Trumpın kaybettiği seçimlerde hile yapıldığı temelsiz iddialar ortaya attığı, kaybettiği Georgia eyaletinde yerel yetkililere sonucu döndürmek için 11 binden fazla oy bulma baskısı yaptığı ve Kongrede Joe Bidenın zaferinin resmileşeceği oturum öncesinde destekçilerini Kongre binasına yürümeleri için teşvik ettiği belirtiliyor.
LIZ CHENEY DE DESTEKLEYECEKTemsilciler Meclisinde Türkiye saatiyle gece yarısı yapılması beklenen oylamada, eski başkan yardımcılarından Dick Cheneynin kızı ve Temsilciler Meclisinde üçüncü en kıdemli Cumhuriyetçi olan Liz Cheneynin de azil sürecine destek vermesi bekleniyor.

Son güncelleme: 19:32 13.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı