• Turkhane Logo

ABD Savunma Bakanı Kiev’de

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bir kez daha Ukrayna'nın başkenti Kiev’i ziyaret etti

18:07 21 Kasım 2023 Salı
ABD Savunma Bakanı Kiev’de
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bir kez daha Ukrayna'nın başkenti Kiev’i ziyaret etti

TURKHANE.COM- UKRAYNA 
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Kiev’i ziyaret ederek Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ile görüştü. 
Ukraynalı diğer yetkililerle de bir araya gelen Austin, Washingtonun desteğinin  sürdüreceğini  de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada duyurdu.
Austin, ziyaretinin amacının Kiev yönetimine ABDnin Ukraynayı hem şimdi hem de gelecekte desteklemeye devam edeceği yönünde ‘önemli bir mesaj vermek’ olduğunu vurguladı.
Ziyaret, batılı devletlerin Ukrayna’ya yardımların azaldığı bir dönemde Kiev yönetimi için kritik öneme sahip. Özellikle ABD’de ek bütçenin Kongreden Ukrayna yardımı olmadan geçmesi ve ardından Başkan Joe Biden’in hazırlanan bütçeyi onaylaması Kiev için tereddütleri artırmıştı. 
Pentagondan yapılan açıklamada Austinin Ukraynalı liderlerle görüşmek ve ABDnin Ukraynanın özgürlük mücadelesine verdiği sarsılmaz desteği pekiştirmek üzere Kievde bulunduğu belirtildi.
Açıklamada ABDnin Ukraynaya Rus saldırganlığına karşı kendisini savunması için ihtiyaç duyduğu güvenlik yardımını sağlama konusundaki kararlılığının devam ettiğini vurgulandı. 
Polonyadan trenle Kieve giden Austin, Rusyanın Ukraynada savaşı başlatmasından bu yana ikinci ziyaretini gerçekleştiriyor.

Son güncelleme: 18:07 21.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı