• Turkhane Logo

ABD medyası, kara para aklamakla suçlanan kişilerin Erdoğan ile çekilmiş fotoğrafını paylaştı

ABD tarihinin en önemli soruşturmalarında adı geçen şahıslarla Erdoğan'ın fotoğrafları medyada yayınlandı.

10:09 12 Eylül 2018 Çarşamba
ABD medyası, kara para aklamakla suçlanan kişilerin Erdoğan ile çekilmiş fotoğrafını paylaştı
ABD tarihinin en önemli soruşturmalarında adı geçen şahıslarla Erdoğan'ın fotoğrafları medyada yayınlandı.



ABD Hazine Bakanlığı’nı 511 milyon dolar dolandırdıktan sonra Türkiye’ye kaçmaya çalışırken yakalanan Amerikalı Jacop Kingston ile Rusya soruşturması kapsamında ifade vermesi için çağrılan SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Salt Lake Tribune gazetesinin haberine göre, Erdoğan’ın görüştüklerinden Jacob Ortell Kingston, şirketinin biyoyakıt ürettiğine dair sahte belgeler düzenleyerek ABD Hazine Bakanlığı’na karşı 511 milyon dolarlık vergi indiriminden yararlanmakla suçlanan iki kardeşten biri.


Fotoğrafta ABD tarihinin en önemli soruşturmalarından Rusya soruşturmasına adı karışan SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz da yer alıyor.


/
Eylül 2017de çekilmiş fotoğrafta, Cumhurbaşkanı Erdoğanın solunda Washakie Enerjinin CEOsu Jacob Ortell Kingston ile
SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz yer alıyor. Sağda ise Mega Varlıkın Başkanı Çağlar Şendil yer alıyor.


ROBERT MUELLER’İN İFADE ÇAĞIRDIĞI KORKMAZ, ERDOĞAN İLE AYNI KAREDE 

Özel yetkili Savcı Robert Mueller, Korkmaz’ın Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesi  soruşturması kapsamında ifade vermesini istemişti.

Korkmaz, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’ı Türkiye için lobi faaliyetleri yapmak için tuttuğu belirtilmişti.

Korkmaz Türkiye’de “emlak, ilaç sanayi, finans hizmetleri, enerji ve iflas eden havayolu BoraJet’in” de aralarında olduğu pek çok markayı yöneten SBK Holding’in sahibi.

Los Angeles Havalimanı’nda İstanbul’a hareket etmek üzere özel uçağına binerken FBI tarafından gözaltına alınan Borajet’i satın alan SBK Holding’in finansör ortaklarından Lev Aslan Dermen de tutuklandı. ABD basını Dermen’in son anda Türkiye’ye kaçtığını yazmıştı.

SUÇLARINI REDDETTİLER 

Geçtiğimiz günlerde Dermen ve ortakları Kingston kardeşlerin çıkarıldıkları ilk duruşmada suçlamaları reddetmişti.

Savcılar, Utah eyaletinin Salt Lake City şehrinde 17 Eylül günü hakim önüne çıkarılacak olan sanıkların Türkiye’de önemli varlıkları olduğu, özellikle Dermen’in sık sık seyahat ettiği ve İstanbul’da ikamet ettiğini kaydetti.

Savcılar ayrıca, Dermen’in geçmişte hakkında sivil mahkemelerin para cezası ödemesi emirlerine uymadığı, hatta katılması gereken bazı duruşmalar olduğu halde ABD’den ayrıldığını belirttiler.

11,2 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE PARA AKLANDI 

Mahkemeye verilen dilekçede ayrıca 11.2 milyon dolar değerinde para aklama bulunuyor ve söz konusu para Jacob Kingston ve Termendzhyan’ın sahip olduğu SBK Holding’ten gelmiş olarak görünüyor.

USULSÜZ KAZANILAN PARALAR TÜRKİYE’YE TRANSFER EDİLDİ 

Savcıya göre, Kingston kardeşler Türkiye’ye 130 milyon dolar para transferinde bulundu.

İddianamede yer bilgilere göre; Kingston kardeşler, Utah eyaletinin en büyük biodizel üretim şirketi Washakie Renewable Energy LLC’nin (WRE) sahipleri.

Aslan Dermen ise Noil Energy (NEG)’nin sahibi olarak belirtiliyor.

Sanıkların, ABD’de önce SBK Holding ise daha sonra SBK Holdings USA olarak ismini değiştirdikleri ortak firmalarını Aralık 2013’de kurdular. Aslan Dermen, 2014’de şirketin tüm kontrolünü eline geçirdi.

İddianamede SBK Holdings AŞ’nin SBK Holdings USA’e, aynı ABD adresini ve logosunu kullanmak da dahil, çeşitli bağlantıları bulunduğu yer alıyor. İddianamede, SBK Holdings USA’nın Dermen tarafından yönetildiği kaydedilirken SBK Holding AŞ’nin bir tanıtım broşüründe, Lev Aslan Dermen’in Yönetim Kurulu Başkanı, Jacob Kingston’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Sezgin Baran Korkmaz (39) ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak gösterildiğine dikkat çekildi.

 

Son güncelleme: 10:09 12.09.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı