• Turkhane Logo

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı'ndan İstanbul Sözleşmesi mesajı: Derin bir hayal kırıklığı yarattı

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, sosyal medya hesabından "Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden aniden çekilmesi derin bir hayal kırıklığı yarattı" açıklamasını yaptı.

20:35 28 Mayıs 2021 Cuma
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı'ndan İstanbul Sözleşmesi mesajı: Derin bir hayal kırıklığı yarattı
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, sosyal medya hesabından "Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden aniden çekilmesi derin bir hayal kırıklığı yarattı" açıklamasını yaptı.


ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Ankarada dün yaptığı görüşmeye ilişkin paylaşımda bulundu. Sherman, Türkiyenin İstanbul Sözleşmesinden aniden çekilmesi derin bir hayal kırıklığı yarattı dedi.

Bakan Yardımcısı Büyükelçi Önal ile Shermanın Ankarada yaptığı görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığının Twitter paylaşımında, Bakan Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önal ile ABD’li muhatabı Wendy Sherman başkanlığında dün yapılan siyasi istişarelerde, Türkiye-ABD ilişkilerinin stratejik niteliği teyit edilmiş, bölgesel konularda görüş alışverişi yapılmış, terörizmle mücadelenin önemi vurgulanmıştır denildi.


Sherman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ankarada Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal ile Afganistan, Suriye ve bölgesel sorunlar hakkında verimli bir görüşme yaptık. Türkiye’nin 4 milyondan fazla mülteciye verdiği sürekli desteği takdir ediyoruz. Ayrıca insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün önemini tartıştık ifadelerini kullandı.
  Bakan Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önal ile #ABD’li muhatabı Wendy Sherman başkanlığında dün yapılan siyasi istişarelerde, Türkiye-ABD ilişkilerinin stratejik niteliği teyit edilmiş, bölgesel konularda görüş alışverişi yapılmış, terörizmle mücadelenin önemi vurgulanmıştır. pic.twitter.com/mw7jCSBsYR — T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) May 28, 2021
Twitter paylaşımında, Türkiyenin İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararını da değerlendiren ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türkiyenin İstanbul Sözleşmesinden aniden çekilmesi derin bir hayal kırıklığı yarattı. Küresel olarak artan cinsiyet temelli şiddetle birlikte, dünya çapında kadın haklarını desteklememiz her zamankinden daha önemli dedi.

Sherman, elçilik ikametgahındaki görüşme sonrasında kendisine sunulan İstanbul Sözleşmesi bizim yazılı maskeyi taktığı fotoğraf ile mesaj verdi.
  Turkey’s sudden withdrawal from the Istanbul Convention was deeply disappointing. With gender-based violence on the rise globally, it is more important than ever for all of us to support the rights of women worldwide. pic.twitter.com/Yfux6P1Gcg — Wendy R. Sherman (@DeputySecState) May 28, 2021
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Ankarada kadın hak örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi; İstanbul Sözleşmesine destek çağrısı yaptı.

Sherman, uzun yıllar İstanbul Sözleşmesi Uzman Grubunun (GREVIO) başkanlığını ve Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması (CEDAW) Komitesi üyeliği yürütmüş olan ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Feride Acar, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve Kadın Koalisyonu Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Selma Acuner ile buluştu.

Shermanın özellikle Türkiyede yürütülen İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz kampanyası hakkında bilgi aldığı görüşmede, Ankara merkezli LGBTİ hak örgütü KAOS GL Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Damla Umut Uzun ve Unikuir kurucularından Melike Balkan da yer aldı.

Son güncelleme: 20:35 28.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı