• Turkhane Logo

ABD başkan yardımcısı: Türkiye NATO konusunda tercihini yapmak zorunda

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye’nin NATO’da kalıp kalmama konusunda bir karar vermek zorunda olduğunu söyledi.

15:22 04 Nisan 2019 Perşembe
ABD başkan yardımcısı: Türkiye NATO konusunda tercihini yapmak zorunda
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye’nin NATO’da kalıp kalmama konusunda bir karar vermek zorunda olduğunu söyledi.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da “ABD Türkiye ile dostluğunu riske atmak istiyor mu?” diye yanıt verdi.Fotoğraf: ReutersDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Batı ile Rusya arasında bir tercihe zorlanamayacağını söylemişti. Çavuşoğlu, ABD ile Türkiye arasında gerginliğe sebep olan S-400’le ilgili “S-400’ler bitmiş bir anlaşmadır. ABD son bir Patriot önerisi yaptı ancak satış olacağının garantisi bulunmuyor” diye konuşmuştu. ABD, bir NATO üyesi olan Türkiye’nin Rus hava savunma sistemi olan S-400’ü almasına karşı çıkıyor.

Pence, attığı tweette şunları söyledi: “Türkiye bir seçim yapmak zorunda. Tarihin en başarılı askeri ittifakının kritik bir ortağı olarak kalmayı mı, yoksa bu ortaklığın güvenliğini, NATO ittifakının altını oyacak pervasız kararlarla riske atmayı mı istiyor?”

  Turkey must choose. Does it want to remain a critical partner in the most successful military alliance in history or does it want to risk the security of that partnership by making such reckless decisions that undermine our @NATO alliance? — Vice President Mike Pence (@VP) 3 Nisan 2019
Oktay: ABD Türkiye’nin dostluğunu riske atmak istiyor mu?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Pence’in açıklamalarına Twitter hesabından cevap verdi: “ABD bir tercih yapmak zorunda. Türkiye’nin ortağı olarak kalmayı mı, yoksa NATO müttefikinin düşmanlarıyla savaşının altını oymak için teröristlerle ortak olup dostluğumuzu riske atmayı mı istiyor?” The United States must choose. Does it want to remain Turkey’s ally or risk our friendship by joining forces with terrorists to undermine its NATO ally’s defense against its enemies? — Fuat Oktay (@fuatoktay06) 3 Nisan 2019

Son güncelleme: 15:22 04.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı