• Turkhane Logo

ABD basınından çarpıcı seçim analizi: Erdoğan ilk kez...

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçimlerin yankıları dış basında sürerken, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın,

13:02 22 Mart 2023 Çarşamba
ABD basınından çarpıcı seçim analizi: Erdoğan ilk kez...
14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçimlerin yankıları dış basında sürerken, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın,

Bloombergde yer alan Seçimler Yaklaşırken Erdoğanın Aksiliklerle Geçen Haftası Kötüleşiyor başlıklı bir haberde, Erdoğanın, eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmesine dikkat çekildi.
Haberde, Erdoğanın, Şimşeki yeniden yönetime katılmaya ikna edememesinin, seçimler öncesinde desteğini artırmaya çalışırken yeni bir gerileme anlamına geldiği ifade edildi.
Erdoğanın Çin, Rusya, ABD ve diğer ülkelerle ilişkilerde kilit bir rol oynadığı belirtilen haberde, seçimlerde yenilgiye uğramasının Ortadoğu ve hatta tüm dünya için sismik sonuçları olacağı yazıldı.
İLK KEZ CİDDİ BİR KAYBETME OLASILIĞIYLA KARŞI KARŞIYAİstanbul Bilgi Üniversitesinden Prof. Dr. İlter Turan Salı günü yaptığı açıklamada, Erdoğanın kazanma şansını yüksek görmesi halinde marjinal çevrelerin desteğini alma ihtiyacı hissetmeyeceğini söyledi. 
Turan, Sonuçlara varmak için henüz çok erken ama cumhurbaşkanı ilk kez ciddi bir kaybetme olasılığıyla karşı karşıya - eğer seçimler kurallara göre yapılırsa ifadelerini kullandı.
Ankaradaki Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfından stratejist Nihat Ali Özcan, seçmenlerin son derece kutuplaşmış durumda olduğuna dikkat çekerek, Seçimler köprüden önceki son çıkış. Eğer seçmenler Erdoğanın iktidarına son vermeye karar verirse, bu Türkiyenin rotasını ABD liderliğindeki geleneksel müttefiklerine doğru ve Rusyadan uzaklaşacak şekilde değiştirebilir dedi.
EKONOMİ GÖRÜŞLERİNDEN TAVİZ VERMEYE İSTEKLİ DEĞİLHaberde, Şimşekin 2018de hükümetten ayrılmasından bu yana Türkiyenin resmi rezervlerinin çoğunun tükendiği, liranın rekor düşük seviyelere indiği ve enflasyonun kontrolden çıktığı belirtildi. 
BlueBay Asset Managementın piyasalar stratejisti Tim Ash, Erdoğan, muhtemelen Şimşeke politika faizlerini gerektiği gibi artırma yetkisi vermeyi reddetti. Bence bir kez daha öğrendiğimiz şey, Erdoğanın dönme taraftarı olmadığı; para politikası görüşlerinden ödün vermeye istekli değil diye konuştu.

Son güncelleme: 13:02 22.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı