• Turkhane Logo

AB, Türk-Yunan sınırında yaşananları havadan inceleyecek

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile bugün Türk-Yunan kara sınır bölgesini ziyaret edecek.

14:37 03 Mart 2020 Salı
AB, Türk-Yunan sınırında yaşananları havadan inceleyecek
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile bugün Türk-Yunan kara sınır bölgesini ziyaret edecek.



Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Avrupa Birliği kurumlarının başkanları ile Türk-Yunan kara sınır kapısında göçmen ve mülteci krizini yerinde inceleyecek.

Miçotakis, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile bugün Türk-Yunan kara sınır bölgesini ziyaret edecek. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Başbakan ve Avrupa Konseyi Başkanı Michel ile birlikte, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Laien ve Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sasoli bölgede bulunacak. Miçotakis, Avrupalı liderleri bugün yerel saat ile 13:05’te Dedeağaç (Alexandroupoli) havaalanında karşılayacak.


MİÇOTAKİS: YUNANİSTAN’A ŞANTAJ YAPILAMAZ

Dedeağaç’a sabah saatlerinde ulaşan Başbakan Miçotakis, halkın sevgi gösterileri ile karşılandı. Miçotakis, “Yunanistan’a şantaj yapılamaz! Avrupalı yetkililer ile bölgeyi ziyaret edeceğiz. Onlar da krizi daha yakından görmüş olacaklar.” dedi.

Türk-Yunan kara sınır kapısında son günlerde yaşanan gelişmeleri yerinde görme fırsatı bulacak Avrupalı yetkililere, Avrupa Yaşam Tarzı’nın Geliştirilmesinden Sorumlu Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Hırvatistan Başbakanı Andrei Plenkovic ve Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Davor Bozinovic de eşlik edecek.

HELİKOPTER İLE HAVADAN GÖZLEYECEKLER

Avrupalı yetkililer, Türkiye ile Yunan kara sınırlar bölgesinde helikopterle bölgede yaşanan göçmen krizini havadan inceleyecek. Daha sonra sınır ilçesi Orestiada’da Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros tarafından bilgilendirilecekler.

Daha sonra saat 15:30’da Başbakan ve Avrupa Birliği’nin üç kurumunun başkanı Michel, Von der Laien ve Bay Sassoli, Yunanistan’ın Kastanyes köyünde ortak basın toplantısı düzenleyecek. Ardından Başbakan Miçotakis, Avrupalı liderler ile misafirleri onuruna akşam yemeği verecek.

ZİYARETİN AMACI NE?

Atina, Avrupalı liderlerin ziyaretinden son günlerde kara ve deniz sınırlarında yaşanan göçmen ve mülteci krizi sorununa uluslararası çapta dikkat çekmek. Diğer yandan Yunan tarafı, Avrupa sınırlarını korumakta gösterdikleri kararlılığı AB’nin ekonomik başta olmak üzere çok yönlü desteğini daha etkin şekilde alabilmeyi hedefliyor.

YASADIŞI GEÇENLERE 4 YIL HAPİS CEZASI

Bu arada son günlerde yasadışı şekilde Türk-Yunan sınırından geçip yakalananlara ağır cezalar verildi. Yunan hükümeti, son günlerde ülkeye girmeye çalışan 24 bin 203 kişinin engellendiğini, 183 göçmenin ise tutuklandığını duyurdu. Dün Orestiada’da hakim karşısına çıkarılan Pakistan, Afganistan ve Fas kökenli 42 kişiye yasadışı şekilde ülkeye giriş suçundan, 4’er yıl hapis ve 10’ar bin Euro da para cezası verildi.

Son güncelleme: 14:37 03.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı