• Turkhane Logo

'AB' ortakların arasına girdi: 'Önceliğimiz olamaz!'

Erdoğan

17:37 10 Temmuz 2023 Pazartesi
'AB' ortakların arasına girdi: 'Önceliğimiz olamaz!'
Erdoğan

Yeniden Refah Partisinin İstanbul Milletvekili Doğan Bekin AB, Türkiyenin önceliği olamaz dedi. AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan Vilniusa hareket etmeden önce gündeme dair yaptığı açıklamalarda, Önce gelin Türkiyenin Avrupa Birliğinde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveçin de önünü açalım ifadelerini kullandı.

Erdoğan Vilnius’a gitmeden önce açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda 50 yıldır bekletildiğini ve neredeyse tüm NATO üyelerinin AB üyesi olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Önce gelin Türkiyenin Avrupa Birliğinde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveçin de önünü açalım. Milletimiz bizden beklentisi var, 50 yılı aştı. Biz Türkiyeyiz çat kapı ülkesi değiliz diye konuştu.
Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin ise Mecliste düzenlediği basın toplantısında AB, Türkiyenin önceliği olamaz dedi.
AB ile ilişkilerde, tam üyelik yerine eşitler arası bir anlayışa dayanan ilişkileri, Türkiyenin çıkarlarına daha uygun bulduklarını belirten Bekin, AB, Türkiyenin önceliği olamaz. Parti olarak üretim, istihdam ve ihracata yönelik yerli ve milli politikaların ve D-8 projesinin bir an önce hayata geçirilmesini önemsiyoruz. Bu nedenle Türkiyeyi ekonomik çıkar kaygılarıyla tek taraflı olarak ABye yaklaştırmak, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da hiçbir sonuç vermeyecektir. Türkiyenin geleceğini AB üzerine inşa etmek, zaman kaybından başka bir şey değildir diye konuştu.


Son güncelleme: 17:37 10.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı