• Turkhane Logo

AA’nın seçimleri yine manipüle etti: Gazeteci Fatih Altaylı, Cihan Haber Ajansı’nın yokluğunu hissetti

01:25 14 Mayıs 2023 Pazar
AA’nın seçimleri yine manipüle etti: Gazeteci Fatih Altaylı, Cihan Haber Ajansı’nın yokluğunu hissetti





AKP iktidarının yayın organı haline gelen Anadolu Ajansı’nın seçim sonuçlarını bir kez daha manipüle etmesinin ardından gazeteci Fatih Altaylı, KHK ile kapatılan Cihan Haber Ajansı’nı hatırlattı.



AKP iktidarının 7 Mart 2016’da gasp ettikten sonra kapattığı Cihan Haber Ajansı’nın faaliyette bulunduğu birçok seçimde Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kesin sonuçlarını açıklamadan saatler önce seçim sonuçlarını kamuoyuyla paylaşıyordu. Cihan Haber Ajansı’nın kamuoyuyla paylaştığı seçim sonuçları YSK’nın sonuçlarıyla yüzde 99,9 oranında örtüşüyordu.



2014 yılına kadar AKP’den CHP’ye yandaş medyadan muhalif medyaya birçok kuruma seçim sonuçlarını sandık başından aktaran Cihan Haber Ajansı’nı hatırlatan gazeteci Fatih Altaylı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:



”2014’den önce Ak Parti verileri Cihan haber ajansından alırdı. 2014’te Kemal Öztürk sistemi değiştirdi ve AA verileri Ak Parti teşkilatlarından almaya başladı. 2019 seçimlerinde AA nın akışı durdurmasının nedeni Ak partinin akışı durdurmasıydı. Bugün de AA sonuçları Ak Parti den alıyor”







Son güncelleme: 01:25 14.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı