• Turkhane Logo

AA’dan kovulan muhabir Musab Turan: Soru için özür dilemem

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sorduğu soru yüzünden Anadolu Ajansı’ndan kovulan Musab Turan, Instagram hesabından açtığı canlı yayınla açıklama yaptı.

08:01 22 Mayıs 2021 Cumartesi
AA’dan kovulan muhabir Musab Turan: Soru için özür dilemem
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sorduğu soru yüzünden Anadolu Ajansı’ndan kovulan Musab Turan, Instagram hesabından açtığı canlı yayınla açıklama yaptı.



Turani soru sorduğu için özür dilemeyeceğini belirterek, Bakan Pakdemirli’nin danışmanının kulağına “soru almıyoruz” demesiyle kendisinde “kayışın koştuğunu” söyledi.

Turan, Babası Ali Seydi Turan’ın Sultanbeyli AK Parti teşkilat kurucusu olduğunu ve Erbakan hocanın öğrencilerinden biri olduğunu belirterek, “Bugünkü hadise nasıl oldu? İşin özü şu: Ben gündemi takip eden bir insanım. Ben Allah’a hep dua ederim, aileme mahcup etmesin. Babam Ali Seyit Turan’a özellikle mahcup etmesin diye dua ederim. AK Parti hareketini Sultanbeyli’de başlatan isimdir.


Bugün, ordaydım normal haber telaşı. Tarım Bakanının açıklamaları, bunları nasıl haberleştiririm, haber merkezimizle koordine olurum falan ama sayın bakanın danışmanı Rıdvan Tezel pişkin bir şekilde kulağıma geldi “soru sormuyoruz” dedi.

‘BAKAN DANIŞMANI SORU SORMUYORUZ DEYİNCE KAYIŞ ATTI’

Burada bende kayış attı. Zaten orda Demirören Haber Ajansı, TRT Haber var, zaten bu adamlar size ne sorabiliyor ki? Bir tane soru sordum.

“Soru sormuyoruz” deyince bende kayış attı. Baktım ki bu özgüven hayra alamet değil. Zaten kendi içimde düşündüğüm şey şu: Ak Parti’nin artık fabrika ayarlarına dönmeli. Siyaset kurumu hayatımızın öyle içinde ki hiçbir şey yapamıyoruz. Sadece siyaseti düşünüyoruz, ne taraftarlık yapabiliyoruz futbola, ne bir proje, ne bir inovasyon. Dolayısıyla siyaset kurumunun adalet ekseninde kendi rayına oturması lazım.

‘KENDİME SORUMLULUK BİÇTİM’

Ben de kendime sorumluluk biçtim. Hatamı da kabul ediyorum. Sorularını sordun abi, niye çocuğunu karıştırıyorsun ya da onun yüzüne bakarken utanıyorum diyorsun. Onu kendi içinde tut. Onu söylemem şık olmadı, onun farkındayım.

‘ARKADAŞLARIMDAN ÖZÜR DİLERİM, SORUYU SORDUĞUM İÇİN ÖZÜR DİLEMEM’

Bu durumla benim gururla onurla çalıştığım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Anadolu Ajansı’nın kurumsal kimliğine halel getirdi diye düşünüyorum. Arkadaşlarımı, yöneticilerimi, Yılmaz beyi, Fırat beyin, yeni Genel Müdürümüz, çok vizyoner bir isim olduğuna inandığım Serdar beyi zor durumda bıraktım diye düşünüyorum. Sorumun sonunda duygusallaştığım için özür dilerim ama soruyu sorduğum için özür dilemem.
  Bakanlar Mustafa Varank ile Bekir Pakdemirliye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında soru sorduğu için AAdan kovulan muhabir Musab Turan, Soruyu sorduğum için özür dilemem dedi.

➡️ https://t.co/jRRzTPJMFm pic.twitter.com/44TKZz6OJS — Kronos (@KronosHaber) May 21, 2021
‘AKP’Yİ BİTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Çünkü AK Parti herkesi bitirmeye çalışıyor ama bir toplum hareketi. Dip dalga diyoruz ya, dip dalgayla başladı. İnsanlar güvendi, inandı, yatırımlar, şunlar bunlar. İyi giden şeylere kimsenin bir şey dediği yok ama Ak Parti’nin fabrika ayarlarına dönmesi ülkemizin selameti için, çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Çünkü ilk kez bu kadar yaklaştık. Bu millet makus talihini ilk kez bu kadar yendi. Sayın Cumhurbaşkanım, lütfen içinizdeki merhameti uyandırın, Allah bizimledir. Saygı ve selamlarımla.”

BABADAN OĞLUNA KARŞI AÇIKLAMA: OĞLUM YANLIŞ YAPTI; AKP’NİN YAYINDAYIM 

Turan’ın açıklamaları sırasında yanında olan babası Ali Seydi Turan ise Twitter’dan açıklama yaptı ve oğlunun yanlış yaptığını söyledi.

Baba Turan’ın açıklamasında şunları kaydetti:

“Kamuoyuna duyurulur:

21.05.2020 TARIHLI ULUSAL BASINDA HABER PROGRAMLARINDA ADI GEÇEN MUSAB TURAN ‘IN BABASI OLARAK SORULAN SORUYU VE SORU SEKLINI TASVIP ETMEDIGIMI KAMUOYUNA DEKLARE EDIYORUM. AK PARTININ KURULUŞUNDAN BU GUNE GURURLA BU DAVANIN NEFERI OLDUM.

PARTI TESKILATIMIN HER KADEMESINDE BULUNDUM. DURUŞUMDA BIR MİLİM SAPMA OLMAMISTIR. OGLUMUN TURKIYE KAMUOYUNU MESGUL ETMESINDEN DOLAYI RAHATSIZ OLDUGUMU BEYAN EDER, SAYGILARIMI SUNARIM”
 

Son güncelleme: 08:01 22.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı