• Turkhane Logo

86 daireyi 386 kişiye satan müteahhide 75 yıl hapis

Yargıtay 15. Ceza Dairesi, bir dairenin çok sayıda kişiye satılmasına hapis cezasını onayan karara imza attı.

08:47 20 Mart 2019 Çarşamba
86 daireyi 386 kişiye satan müteahhide 75 yıl hapis
Yargıtay 15. Ceza Dairesi, bir dairenin çok sayıda kişiye satılmasına hapis cezasını onayan karara imza attı.

Yüksek maheme, 2001 - 2008 yılları arasında, S.S. Yılmazlar Yaşamkent Konut Yapı Kooperatifi’nde, 86 dairenin, toplam 386 kişiye satılması nedeniyle yargılanan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz’ın kardeşleri Azmi Yılmaz, Hasal Yılmaz ve Orhan Tataroğlu (Yılmaz)’nun aralarında bulunduğu sanıklara ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’, ‘nitelikli dolandırıcılıktan verilen 75 yıl hapis cezasını onadı.

Cumhuriyetin haberine göre kararda, Azmi Yılmaz’ın yönetim kurulu üyesi olduğu S.S. Yeni Kayı Kent Yapı Kooperatifi’nin 24 Haziran 2000 tarihinde yapılan genel kurulunda S.S. Yılmazlar Yaşamkent Konut Yapı Kooperatifi olarak değiştirilmesini sağladıktan sonra dolandırıcılık suçunu işlemek amacıyla harekete geçtikleri belirtiliyor.

Bu kapsamda sanıkların kaçak olarak yapımına devam edilen kooperatif ile ilgili olarak eksik ve yanıltıcı bilgiler taşıyan yoğun bir reklam kampanyası başattıkları kaydediliyor. Ayrıca inşaatların güçlü bir inşaat şirketinin garantisi ile yapıldığı imajı oluşturularak mağdurlara karşı hileli hareketlerde bulundukları ve kooperatif arazisinin mülkiyetinin tamamının Hazine’ye ait olduğu belirtiliyor.


Kararda bir kısım katılanın ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunu işledikleri gerekçesiyle Yılmaz kardeşlerin aralarında bulunduğu sanıklar ayrı ayrı 75’er yıl hapis cezasına çarptırılırken ana davanın dışında DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz’ın, “suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklamak”, “tacir veya şirket yöneticileriyle kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” iddiasıyla yargılandığı davada yerel mahkeme beraat kararı verdi. 
 

Son güncelleme: 08:47 20.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı