• Turkhane Logo

83 yaşındaki Özkan yine cezaevine gönderildi: ATK’da da ‘yeterli kanaat’ oluşmamış

Adli Tıp Kurumu, 83 yaşındaki ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan için "Yeterli kanaat oluşmadı" diyerek, R Tipi Cezaevi'ne gönderdi.

10:44 12 Temmuz 2021 Pazartesi
83 yaşındaki Özkan yine cezaevine gönderildi: ATK’da da ‘yeterli kanaat’ oluşmamış
Adli Tıp Kurumu, 83 yaşındaki ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan için "Yeterli kanaat oluşmadı" diyerek, R Tipi Cezaevi'ne gönderdi.



Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde olan 83 yaşındaki ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan, 27 Haziran’da İstanbul’daki Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevk edildi. ATK, “Yeterli kanaat oluşmadı” diyerek, Özkan’ın R Tipi Cezaevi’ne sevk edilmesini ve bir ay gözlem altında tutulmasını istedi.

Ağır sağlık sorunları olan ve yürümekte zorlanan Özkan, 3 bini Diyarbakır-İstanbul, 300’ü de Diyarbakır-Elazığ olmak üzere 2 haftada en az 3 bin 300 kilometre yol dolaştırıldı.


Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, ATK raporunun sonuç kısmında şu ifadeler yer aldı: “Ali oğlu 1939 doğumlu Mehmet Emin Özkan’ın 28.06.2021 tarihinde kurulumuzda yapılan muayenesinde ve yapılan nöropsikolojik testlerinde motor emirleri eksiksiz yerine getirmesine rağmen, kimlik bilgileri dahil tüm sorulara ‘Bilmiyorum’ şeklinde cevap verdiği, yapılan tıbbi tetkiklerinde belirgin patolojik özellik saptanmadığı, 25.06.2021 tarihli Kranial MR grafisinin kurulumuzda yapılan incelemesinde yaşı ile uyumlu bulgular dışında parankimal patoloji saptanmadığı, kişi hakkında yeterli kanaat oluşmadığından R (rehabilitasyon) tipi cezaevi şartlarında yatırılarak 1 (bir) ay izlenmesi sonrası, günlük rutini ve yaşamsal aktiviteleri ile bilgilerin ayrıntılı şekilde belirtildiği psikososyal gözlem raporu ile birlikte yeniden kurulumuza muayeneye gönderilmesi sonrasında sorulan hususlar görüş bildirileceği oy birliği ile mütalaa olunur.”

‘ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR’

Özkan adına açılan sanal medya hesabında, ATK raporuna şu ifadelerle tepki gösterildi: “ATK’nin oy birliğiyle utanç kalabilir raporu! Mehmet Emin Özkan 83 yaşında..yürüyemiyor konuşmakta güçlük çekiyor ,duyamıyor! onca hastalığına rağmen yeterli kaanat oluşmadığından.. yeterli kanaat oluşması için ölmesi mi gerekiyor!”

7 KEZ HASTANEYE KALDIRILDI

Özkan ATK’den önce de sağlık sorunlarının kötüye gitmesi üzerine son bir ayda 7 kez Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Elleri kelepçeli bir şekilde asker ablukasında hastaneye kaldırılan Özkan, son olarak sağlık raporu için ring aracıyla Elazığ’daki bir hastaneye götürüldü. Özkan, yetkili hastanenin Diyarbakır olduğu gerekçesiyle tekrar cezaevine gönderildi. Özkan, Elazığ’a götürülerek tekrar cezaevinde geri getirildiği bir gün boyunca aç bırakıldı.

Son güncelleme: 10:44 12.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı