• Turkhane Logo

80 yaşındaki kanser hastası Gürbüz Dönmez, iki haftadır hücrede tutuluyor

İzmir Şakran Cezaevinde tutuklu bulunan 80 yaşındaki kanser hastası Gürbüz Dönmez, iki haftadır kaloriferi yanmayan soğuk bir hücrede tutuluyor.

09:33 04 Mart 2022 Cuma
80 yaşındaki kanser hastası Gürbüz Dönmez, iki haftadır hücrede tutuluyor
İzmir Şakran Cezaevinde tutuklu bulunan 80 yaşındaki kanser hastası Gürbüz Dönmez, iki haftadır kaloriferi yanmayan soğuk bir hücrede tutuluyor.


Beş yıldır İzmir Şakran Cezaevinde tutuklu olan kanser hastası Gürbüz Dönmez, sürekli doktora götürülüp getirildiği için iki haftadır karantina hücresinde tek başına kalıyor. Dün ailesiyle telefon görüşü yapan Dönmez, “Hücre çok soğuk. Hastalandım. Her yerden rüzgar alıyor. Küçük bir petek var ama fayda etmiyor.” dedi.

Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 19 Nisan 2017’de tutuklanan Gürbüz Dönmez, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dosyası Yargıtay tarafından onaylanan Dönmez, hapse girdiğinden beri birçok hastalıkla mücadele ediyor.


GÜNDE 10’DAN FAZLA İLAÇ KULLANIYOR

Uzun yıllardır KOAH hastası olan Gürbüz, üç kere anjiyo oldu, iki kere belinden ameliyat geçirdi ve iki kere de verem atlattı. Tüm bu rahatsızlıklarıyla ilgili günde 10’dan fazla ilaç kullanan Dönmez’in hapse girmeden önce yakalandığı prostat kanseri ilerledi. Doktor geçen yıl kendisine acil ameliyat olması gerektiğini söyledi ancak koronavirüs salgını nedeniyle tedavisi aksatılıyor.

Sağlık raporu için 15 gün önce hastaneye götürülen Gürbüz Dönmez, koronavirüs tedbirleri kapsamında iki haftadır kaloriferi yanmayan, pencerelerinden soğuk giren bir hücrede yaşam mücadelesi veriyor.

Manisa T Tipi Cezaevinde koronavirüs kapan ve 13 Şubat’ta hayatını kaybeden 84 yaşındaki Nusret Muğla da ölümünden önceki son üç ay sürekli hastaneye götürülmüş, dönüşte soğuk karantina hücresinde yaşamak zorunda bırakılmıştı.

Sağlık durumuyla ilgili milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na daha önce bir mektup yazan Gürbüz Dönmez, infaz erteleme talep ettiğini ancak sağlık görevlilerini infaz erteleme sürecini başlatacak olan raporu vermeye çekindiklerini söylemişti.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulu Gürbüz Dönmez’e 30 Haziran 2021’de ‘Cezaevinde kalabilir’ raporu verdi.

Son güncelleme: 09:33 04.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı