• Turkhane Logo

"7,5 aylık hamile kadını cezaevinde tutan zihniyetin Taliban’dan ne farkı var?"

Gülen Hareketi mensubu olduğu gerekçesiyle 2 aylık hamileyken tutuklanarak cezaevine gönderilen Arzu Nur Özkan için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

08:05 26 Ağustos 2021 Perşembe
Gülen Hareketi mensubu olduğu gerekçesiyle 2 aylık hamileyken tutuklanarak cezaevine gönderilen Arzu Nur Özkan için sosyal medyada kampanya başlatıldı.


‘Arzu Nur Özkan Hamile ve Tutuklu’ etiketine yapılan paylaşımlarla doğumu yaklaşan 7,5 aylık hamile Özkan’ın tahliyesi istendi.

Sosyal medya kullanıcıları hamile kadınları tutuklayan AKP rejimini Taliban’a benzetti. Sedat adlı bir sosyal medya kullanıcısı, “Hamile hanımefendileri, bebekleri , hasta ve yaşlı insanları içerde tutmanın Taliban zihniyetinden ne farkı var” diyerek tepki gösterdi.





HAMİLE HALİYLE GÖRDÜĞÜ İŞKENCELERİ ANLATTI

Hamileliğinin 7. tutukluluğunun ise 5. ayında HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu‘na mektup yazan Arzu Nur Özkan yaşadığı zorlukları anlattı.

Edirne Cezaevinde bir ay kaldıktan sonra Kayseri Bünyan Cezaevine 16 saat kelepçeyle götürüldüğünü belirten Özkan, “Edirne’de böcekler ve farelerle bir ay kaldım. Hiç yemek yiyemedim. 2 defa düşük riski yaşadım. Yol boyunca istifra ettim ve istifra ederken bile kelepçem açılmadı” dedi.

“15 GÜN YERDE YATTIM”

Bünyan’da karantina hücresinde çok zor günler geçirdiğini anlatan Özkan, yalvarmasına rağmen 4 gün hücrede tutulduğunu, sürekli kusma ve bayılma nöbetleri geçirdiğini, yalnız kalmak istememesine rağmen taleplerinin yerine getirilmediğini söyledi:

“Son gün ağlamaktan konuşamaz durumdaydım. Daha sonra hücreden biraz büyük, SEGBİS odasında yerde 15 gün kaldım. Bulunduğum yerde duş yoktu ve erkek tuvaleti vardı. Pisuardan gelen kötü kokuya pencereden gelen memurların sigara kokusuna maruz kalarak 15 gün yerde yatarak geçirdim. Bu süre zarfında yemek yiyemedim. Psikolojik ve fizyolojik olarak mahvoldum. Verdiğim dilekçelere rağmen bu yerden çıkarılmadım. 1 ay karantinada kalmak zorunda kaldım.”

“ARTIK DAYANAMIYORUM”

Nefes darlığı ve yüksek tansiyon nedeniyle iki kez acile kaldırıldığını ifade eden Özkan, bebeğinin sağlığından da endişeli. Zamanı geçtiği için bazı testleri yaptırmadığını, doktorlardan bilgi alma hakkının engellendiğini dile getiren Özkan, “Bebeğimin sağlığı konusunda endişeliyim. Hastaneye götürüldüğümde sürekli farklı bir doktora götürülüyorum ve doktorlardan bilgi almam engelleniyor. En son bebeğimin suyunun az olduğu söylendi ve bununla ilgili bir işlem yapılmadı. Yaşadığım sıkıntılara çözüm bulunmuyor. Artık dayanamıyorum, sağlık durumum gitgide kötüleşiyor. Cezaevinde doğum yapmak istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

“ÇOK CİDDİ PROBLEMLER YAŞIYORUM”

Hamile bir kadının, son aylarında sürekli doktor kontrolüne gitmesi gerekiyor. Arzu Nur Özkan, karantina şartları nedeniyle doktora gitmekten vazgeçtiğini de vurguluyor. 12 kişilik koğuşta kaldığını ifade eden Özkan, “Cezaevinde normal bir insan bile yaşamakta zorlanırken ben hamile olarak çok ciddi problemler yaşıyorum. Sağlığımı ve bebeğimi kaybetmek istemiyorum” diye yazdı.

Son güncelleme: 08:05 26.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı