• Turkhane Logo

“70 civarı hekim koronaya yakalandı, 4 doktor entübe”

Kayseri Tabipler Odası Başkanı Hüseyin Per, İstanbul harici birçok ilde 70 civarı doktorun koronavirüse yakalandığını iddia etti. Türkiye’de 4 doktorun da entübe olduğunu bilgisini verdi.

21:09 28 Mart 2020 Cumartesi
“70 civarı hekim koronaya yakalandı, 4 doktor entübe”
Kayseri Tabipler Odası Başkanı Hüseyin Per, İstanbul harici birçok ilde 70 civarı doktorun koronavirüse yakalandığını iddia etti. Türkiye’de 4 doktorun da entübe olduğunu bilgisini verdi.



Türkiye geneli devam eden koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde en büyük özveriyi sağlık çalışanları gösteriyor ve bu sebeple büyük risk altında çalışıyor.

BÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEST YAPILMALI


Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre Kayseri Tabipler Odası Başkanı Hüseyin Per, bu noktada şu dikkat çeken iddiayı dillendirdi: “İstanbul harici birçok ilde 70 civarı doktor koronavirüse yakalandı. Yurt geneli 4 doktorumuz da entübe.”

/
Prof. Dr. Hüseyin Per

Sosyal medya hesabından salgınla ilgili paylaşım yapan Per, bütün sağlık çalışanlarına test yapılması gerektiğini kaydetti.

İSPANYA VE İTALYA’DA ÖLENLERİN YÜZDE 12’Sİ SAĞLIK ÇALIŞANI

“Covid Pandemi polikliniklerinde ve yoğun bakım servislerinde ve acil polikliniklerde çalışan tüm çalışanlarımıza kliniği olsun olmasın test yapılmalıdır. İspanya ve İtalya’da hastaların % 15’i hekimler. Bu iki ülkede kayıpların % 12’si sağlık çalışanları” dedi.



Per, mesajlarına ayrıca şunları belirtti:

– Ülkemizde 4 hekimimiz entübe. Allah yardımcıları olsun.

– Hekimlerimizi korumazsak hastanelerimizde kimler çalışacak.

– Birçok ilde (İstanbul hariç) 70 civarında hekimimizin Covid-19 olduğunu biliyoruz.

– Pandemi kurullarında Tabip Odalarının olmadığını, müftülük, eczacı odaları, elektrik şirketleri, orman müdürlüğü ve en son Erbil’de maske dağıtırken gördüğümüz Kızılay temsilcileri olduğunu öğreniyoruz.

– Allah devletimize milletimize yardım etsin.

– Lütfen evde kalın. Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarını dinleyin.

ENTÜBE NEDİR?

Entübasyon, solunumun veya solunum yolunun güvenliğinin bozulması ya da bozulma riskinin oluşması halinde hava yolunun korunması, devamlı havalandırma sağlanması, gerekirse ilaç verilmesi amacıyla, suni solunuma geçmek için laringoskopi veya özel aparatlar yardımıyla solunum yoluna (trakea) içine ağız ya da burun yoluyla özel bir tüp yerleştirilmesi işlemidir.
 

Son güncelleme: 21:09 28.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı