• Turkhane Logo

7 aydır kızlarını göremeyen Zeynep Köyden’in çığlığı: Çocuklarım da ben de perişanız

Eşi beş yıldır hapiste olan, kendisi de 7 ay önce tutuklanan Zeynep Köyden zor durumda. Çaresiz kalan anne, “İki kızım açık görüşte beni göremedi. 7 aydır kapalı görüşe bile gelemediler. Perişanız, 15 kilo verdim.” dedi.

11:24 07 Şubat 2022 Pazartesi
7 aydır kızlarını göremeyen Zeynep Köyden’in çığlığı: Çocuklarım da ben de perişanız
Eşi beş yıldır hapiste olan, kendisi de 7 ay önce tutuklanan Zeynep Köyden zor durumda. Çaresiz kalan anne, “İki kızım açık görüşte beni göremedi. 7 aydır kapalı görüşe bile gelemediler. Perişanız, 15 kilo verdim.” dedi.


Bir aile daha paramparça. Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında Temmuz 2021’den beri Kayseri Bünyan Cezaevinde tutuklu olan iki çocuk annesi Zeynep Köyden, 7 aydır çocuklarını göremediğini ve çok zor durumda olduğunu söyledi.

HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu‘na mektup yazan Zeynep Köyden, “Ben ve eşim tutukluyuz. 2 kızım 2 yıldır açık görüşte beni göremedi. 7 aydır kapalı görüşe bile gelemediler. Daha bir yıl kimse getiremez. Dede nine yaşlı. Çocuklarım da ben de perişan durumdayız. 15 kilo verdim bu süreçte.” dedi.


NAKİL TALEBİ HEP REDDEDİLDİ

Balıkesir’e nakil olmak için defalarca dilekçe veren Zeynep Köyden’in talebi bugüne kadar reddedildi. Gerekçe olarak ise kendisi guatr hastası olduğu için, kronik hastaları sevk etmedikleri söylendi.

Balıkesir’de dede-babaanneleriyle birlikte yaşayan 10 ve 5 yaşındaki iki kız çocuğunu annesine götürmek isteyenler için çağrıda bulunan Gergerlioğlu, “Zeynep Köyden, Kayseri Bünyan Cezaevinde, eşi de Çankırı’da mahpus. Anne, 8 aydır çocuklarını göremiyor, çok özlemiş. Yaşlı dede, nine maddi, manevi, tıbbi yetersiz. Çocuklar 2 yıldır babayı da göremiyor. Birisi Balıkesir’den alıp götürse annesine, babasına… Ne güzel olur.” ifadelerini kullandı.

İLK TUTUKLANDIĞINDA KIZI 9 AYLIKTI

Bold Medya’nın ulaştığı bilgilere göre Bayındırlık Bakanlığı’na bağlı olarak en son Çankırı’da görev yapan elektrik elektronik mühendisi Yasin Köyden, 23 Mart 2017’de tutuklanıp Çankırı Cezaevine gönderildi. Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Yasin Köyden’in cezaevinde kalması gereken süre Kasım 2021’de dolduğu halde tahliye edilmedi.

Yasin Köyden tutuklandığında küçük kızı henüz 36 günlüktü. 8 ay sonra eşini de tutukladılar. Sütten kesilmemiş 9 aylık bebeğinden koparılan Zeynep Köyden o dönemde 3 ay sonra tahliye edildi. Kapatılan özel yurtlardan görev yaptığı için 7 yıl 6 ay hapis ceza çarptırılan Zeynep Köyden, Temmuz 2021’de Edirne’de tekrar tutuklandı, bir ay sonra da Bünyan Cezaevine sevk edildi.

Emekli maaşıyla geçinen Yasin Köyden’in anne-babası, sadece oğullarının maddi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Gelinleri Zeynep Köyden’e ise Balıkesir Dursunbey’de tek başına yaşayan annesi yardımcı oluyor. Hasta, yaşlı ve maddi durumları yetersiz olduğu için torunlarını annelerine götüremeyen Köyden ailesinin yardıma ihtiyacı olduğu öğrenildi.


Zeynep-Yasin Köyden çiftinin büyük kızı geçen ağustos ayında 10 yaşını doldurdu. Küçük kızı ise 15 Şubat’ta 5. yaşını dolduracak.
 

Son güncelleme: 11:24 07.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı