• Turkhane Logo

6 aylık hamile Sehat Sarı’nın tutukluluğunun devamına karar verildi

İki ay sonra 9 aylık hamile olacak olan Sehat Sarı'nın ailesi ilesi cezaevi şartlarında hamileliğini geçirmek zorunda bırakılan Sarı’nın durumunun günden güne kötüleştiğini aktardı.

13:57 22 Temmuz 2020 Çarşamba
6 aylık hamile Sehat Sarı’nın tutukluluğunun devamına karar verildi
İki ay sonra 9 aylık hamile olacak olan Sehat Sarı'nın ailesi ilesi cezaevi şartlarında hamileliğini geçirmek zorunda bırakılan Sarı’nın durumunun günden güne kötüleştiğini aktardı.



Aksaray’da 5 Haziran 2020 tarihinde tutuklanan 6 aylık hamile Sehat Sarı, cezaevinde hamileliğinin yedinci ayına girdi. Ağırlaşan, yürümekte zorluk çeken Sarı’nın eşi Samet Sarı da onunla aynı gün tutuklanmıştı. Anne babası tutuklandığı için yalnız kalan 1.5 yaşındaki Mustafa Vedat’a ise babaannesi bakıyordu.

Sehat Sarı bugün Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Hem hamile olan hem de 1.5 yaşında çocuğu olan Sarı’nın tahliye talebi reddedilerek, tutukluluğun devamına karar verildi. Mahkeme ayrıca iki ay sonrasına gün verdi. Hamileliğinde 7. ayı geride bırakmak üzere olan Sehat Sarı cezaevinde doğum yapmak zorunda kalacak.


Konuyla ilgili açıklama yapan Sehat Sarı’nın kardeşi ise Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e seslenerek, “7 aylık hamile ablamın tutukluluğuna devam kararı verdi. Ankara 21. Ağır Ceza 2 ay sonraya mahkeme tarihi veriyor.

TEKRAR MAHKEMEYE ÇIKTIĞINDA 9 AYLIK HAMİLE OLACAK

2 ay sonra zaten doğum yapacak. Herkes duysun bu zulmü. 7 aylık hamile bir kadını hala içerde tutuyorsunuz. Ve 2 ay sonraya duruşma tarihi veriyorsunuz. Ablam cezaevinde mi doğum yapacak? Hani kanunlar vardı. Hani hamile kadınlar 1.5 yaşında çocuğu olan kadınlar serbest kalacaktı?” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sehat Sarı eşi Samet Sarı ile aynı gün tutuklanarak cezaevine konmuştu. Çiftin geride kalan 1.5 yaşındaki oğlu Mustafa Vedat ise babaannesinin yanında, Ankara’da kaldı.

Kronos’un Sarı ailesinden aldığı bilgilere göre, Haziran ayından beri Aksaray Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sehat Sarı, hamilelik nedeniyle cezaevinde güçlük yaşıyor. Hamile ve küçük çocuklu kadınların tutuklanamayacağına dair açık kanun hükmüne rağmen cezaevinde tutulan Sehat Sarı, ailesine yürümekte zorlandığını, buna rağmen sürekli merdiven çıkmak zorunda bırakıldığını anlattı. Hamileliğinin son aylarında olan Sarı, nefes almakta zorlandığını da aktardı. Ailesi, bir buçuk yaşındaki çocuğundan da uzak kalan kızlarının sürekli ağladığını, durumunun cezaevi şartlarında kalmaya uygun olmadığını anlattı.

Bu arada Sehat ve Samet Sarı çiftinin 1.5 yaşındaki oğulu Mustafa Vedat, Ankara’da yaşayan babaannesinin yanında kalıyor. Sarı ailesi, yaşı nedeniyle küçük çocuğun annesine ihtiyaç duyduğunu, sürekli annesini çağırarak ağladığını anlattı.

Sehat Sarı’nın dosyası bu hafta içi bir üst mahkeme için Ankara’ya gönderilecek. Ailesi, Sehat Sarı’nın tahliye edilmesini talep ediyor.

MECLİS’TE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Sehat Sarı’nın tutuklanmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “1 yaşında çocuk sahibi ve hamile bir kadının adli kontrol tedbirleri varken tutuklanması, hukuka ve vicdana aykırıdır. Bu hukuksuzluğa son verin” çağrısında bulunmuştu.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Sarı’nın durumunu gündeme getirmiş, hem hamile olan hem de küçük çocuğu bulunan kadının tutuklanmasının hukuksuz olduğunu belirtmişti.

Son güncelleme: 13:57 22.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı