• Turkhane Logo

5 yıl hapsi istenen Gergerlioğlu’nun iddianamesi avukatına verilmiyor

Bir tweeti retweet ettiği bahane edilerek tutuklanan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun avukatı Bişar Alınak, müvekkili hakkında hazırlanan yeni iddianameye ulaşamadıklarını, savunma haklarının engellendiğini söyledi.

21:54 03 Mayıs 2021 Pazartesi
5 yıl hapsi istenen Gergerlioğlu’nun iddianamesi avukatına verilmiyor
Bir tweeti retweet ettiği bahane edilerek tutuklanan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun avukatı Bişar Alınak, müvekkili hakkında hazırlanan yeni iddianameye ulaşamadıklarını, savunma haklarının engellendiğini söyledi.


Milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan ve Sincan Cezaevi’ne gönderilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında geçtiğimiz günlerde yeni iddianame hazırlandı.

“Görevini usulsüz üstlenme” ve “İş yeri dokunulmazlığını ihlal etmek” suçlamalarının yer aldığı iddianamede Gergerlioğlu’nun 5 yıl hapis ile cezalandırılması istendi.


İDDİANAME VERİLMİYOR

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Gergerlioğlu’nun avukatı Bişar Alınak, herhangi bir gizlilik kararı olmamasına rağmen Ankara 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nin iddianameyi kendilerine vermediğini aktardı. Bu durumun hukuka aykırı olduğunu söyleyen Av. Alınak, müvekkillerine ilişkin bilgi ve belge almaya yetkilerinin bulunduğunu belirtti. Alınak, “Dosyada gizlilik kararı yok. Mahkeme kendine göre bir karar almış. Mesela bu aşamada iddianamenin iade edilmesi talebi ile ilgili bir dilekçe vermemiz gerekiyor. Ama veremiyoruz. Bu yönüyle savunma hakkımız kısıtlanıyor. Yine hukuka aykırı bir karar tesis edildi” dedi.

Gergerlioğlu’nun istemesi halinde Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) şikâyette bulunacaklarını kaydeden Alınak, “Düşünün bir avukat vekaletnamesi olmasına rağmen dava dosyasından belge alamıyor. Dosyaya ulaşmamız engelleniyor. Basına servis edildi ama bir avukat bu belge ve bilgileri istediğinde tarafına ibraz edilmiyor. Tam bir hukuk fiyaskosu” şeklinde tepki gösterdi

NE OLMUŞTU?

T24’ün attığı bir tweeti retweet etmesi bahane edilerek Gergerlioğlu hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla verilen 2 yıl 6 ay ceza, 17 Mart’ta Meclis Genel Kurulu’nda okunmuştu. Sonrasında milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı ihlal başvurusu sonuçlanana kadar Meclis’i terk etmeyeceğini açıklayarak, HDP grubunda “adalet” nöbeti başlatmıştı. Bir süre sonra nöbet başlattığı Meclis’te sabah namazını kılmak için abdest almaya gittiği lavaboda kurulun pusuyla gözaltına alınan Gergerlioğlu’nun sabah namazını kılmasına müsaade edilmemişti. Serbest bırakılan Gergerlioğlu, Meclis kürsüsünden gözaltındaki kişilere işkence ettiği tutunakla tespit edilen işkenceci polis amiri Abdülkadir Türkyılmaz’ın başında olduğu intikam timi tarafından darp edilerek gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Son güncelleme: 21:54 03.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı