• Turkhane Logo

5 yıl cezaevinde yattı: Yurt müdürü Ali Güler kazada hayatını kaybetti, geride iki yetim bıraktı

Muğla’nın Milas ilçesi Kemerli Mezarlığı’nda sevenleri ve ailesi tarafından toprağa verilen Güler’in vefatı ailesi ile Burdur’da aynı cezaevi koğuşunda birlikte kalan arkadaşlarını üzdü.

13:47 21 Temmuz 2022 Perşembe
5 yıl cezaevinde yattı: Yurt müdürü Ali Güler kazada hayatını kaybetti, geride iki yetim bıraktı
Muğla’nın Milas ilçesi Kemerli Mezarlığı’nda sevenleri ve ailesi tarafından toprağa verilen Güler’in vefatı ailesi ile Burdur’da aynı cezaevi koğuşunda birlikte kalan arkadaşlarını üzdü.

Bold Medyadan Abdurrahman Büyükkeskinin haberine göre; 15 Temmuz sonrası Hizmet Hareketi mensuplarına karşı başlatılan cadı avı sonrası Burdurun Çavdır ilçesinde öğrenci yurdunda müdürlük yaparken gözaltına alınıp tutuklanan Ali Güler, 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Burdur E Tipi Kapalı Cezaevinde 5 yıl kaldıktan sonra 6 ay önce tahliye oldu. Bir halı yıkama firmasında çalışan 33 yaşındaki Güler, Milasta geçirdiği trafik kazasında aracın alev alması sonrası hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre, 2016 yılında gözaltına alındığında Çavdır İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alındıktan sonra Çavdır’da Savcılığa sevk edildiğinde savcı, ismini sorup Ali Güler cevabını aldığında ”Güler misin ağlar mısın, az sonra göreceğiz” demişti.

“İKİNCİ ÇOCUĞU DOĞDUĞUNDA CEZAEVİNDEYDİ”


Burdur E Tipi Kapalı İnfaz Kurumunda birlikte kalan öğretmen Hüseyin Çoban, ”Birlikte gözaltına alındığımız tutuklandığımız ve birlikte cezaevinde aynı koğuşta kaldığımız can dostum Ali Güler’i 33 yaşında elim bir trafik kazasında  can vermesi beni çok üzdü. Ali Güler, dünya tatlısı Allah’ın kendisine verdiği kabiliyetleri çok iyi kullanan güzel bir insandı. Mahkeme eşim hamile demesine karşı Ali Güler’i tutuklamıştı. Merhum can dostum Ali Güler’in ikinci çocuğunu cezaevinde dünyaya geldi.” dedi.

OĞLUNUN “BU AMCA BENİ NİYE KUCAĞINA ALIP, SEVİYOR?” SÖZLERİ GÜLER’İ AĞLATMIŞ

Genç yaşta cezaevine giren ve 7,6 ay ceza alan Ali Güler’in moral ve motivasyonu en yüksek mahkumlardan biri olduğuna dikkat çeken koğuş arkadaşı Hüseyin Çoban, şu bilgileri verdi: ”Ali, ‘Eşim 3 aylık hamile,  yanında olmam lazım demesine karşı ‘ sözde terörist yaftası ile tutuklanmıştı. Hayatında üzerinde çakı bile taşımayan Ali 7 yıl 6 ay  ceza aldı. İkinci çocuğu  kendisi cezaevindeyken dünyaya geldi. Görüşten sonra annesine “O adam bana niye dokunuyor”  ”Niye beni öpüyor” diyecek kadar babasını bilmemişti yavrucak! Ali’nin bu durumdan ötürü günlerce ağladığına şahidim.”



“ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİNDEN TESBİH YAPIP SATARDI”

Ali Güler’in cezaevinde her gün zeytin çekirdeklerinden 10-12 kadar tesbih yaptığını kaydeden Çoban, “Koğuştakilere satar, durumu olmayan ailesine para gönderirdi. Eşi maddi imkansızlıklar ve uzak mesafeden dolayı sadece bazı açık görüşlere gelebiliyordu. Ali 5 yıl cezaevinde kalıp yararını bitirdikten sonra tahliye oldu. Muğla’da  gittiğimde halı yıkamada çalışıyor, alnının teriyle, emeğiyle ailesine helal rızık götürüyordu. 33 yaşında iki çocuğunu eşini ailesine doyamadan bırakmak kolay olur mu? Olmaz ama oldu. Kaderi böyleymiş. Rabbim mekanını cennet eylesin. vefatın yüreğimize kor ateş oldu.” diye acısını paylaştı.

Son güncelleme: 13:47 21.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı