• Turkhane Logo

4,9 büyüklüğündeki deprem İzmir’i sokağa döktü: Yaralılar var, artçılar sürüyor

09:25 03 Kasım 2022 Perşembe
4,9 büyüklüğündeki deprem İzmir’i sokağa döktü: Yaralılar var, artçılar sürüyor





AFAD İzmir’in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin ardından vatandaşlar kendisini panikle dışarı attı. Bölgede artçı depremler sürüyor. Vatandaşlar geceyi dışarda geçirdi. İçişleri Bakanı Soylu da depremin ardından üç kişinin atlamak suretiyle yaralandığını herhangi bir can kaybı olmadığını açıkladı. Depremde Konak ilçesindeki bir caminin minaresinin yıkıldığı öğrenildi.



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.29’da İzmir’in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Depremin 14,47 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.



Deprem nedeniyle Konak ilçesine bağlı Kubilay Mahallesi’ndeki Selahattin Oğlu Camisi’nin minaresi yıkıldı. Kentteki bazı noktalarda depremin ardından kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Ayrıca bazı binaların bacalarının yıkıldığı yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarlar ulaştı. Deprem çevre illerde de hissedildi.







/



VALİDEN İLK AÇIKLAMA



İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak’ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır.” bilgisini verdi.











İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tüm itfaiye ekiplerinin devriyede olduğunu kaydederek, “Konak’ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre çok büyük bir hasar yok.” ifadelerini kullandı.







ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR



AFAD’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, İzmir’de meydana gelen deprem sonrası can kaybı bilgisinin ulaşmadığı belirtilerek, iki vatandaşın panikle yüksekten atlama sonucu yaralandığı ve bir cami minaresinde de hasar meydana geldiği bildirildi.



Açıklamada, saat 03.29’da meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası 04.30’a kadar en büyüğü 2,4 olmak üzere 13 artçı sarsıntı meydana geldiğini bilgisi verilerek, vatandaşların paniğe kapılmamaları çağrısında bulunuldu.



SOYER: ÇOK BÜYÜK BİR HASAR YOK



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 4.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin yaptığı ilk açıklamanın ardından, sosyal medya hesabında bir mesaj daha paylaştı.



Soyer, itfaiye ekiplerinin devrede olduğunu belirterek, Konak’ta bir caminin minaresinin yıkıldığı bilgisini verdi. Metro, tramvay ve İzban tesislerinde hasar olmadığını açıkladı. Soyer’in saat 04.06’da sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:



“Merkez üssü Buca olan 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm itfaiye ekiplerimiz devriyede. Konak’ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre çok büyük bir hasar yok.



‘METRO, TRAMVAY VE İZBAN TESİSLERİNDE BİR HASAR YOK’



Merkez üssü Buca olan 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm itfaiye ekiplerimiz devriyede. Konak’ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre metro, tramvay ve izban tesislerinde bir hasar yok. Detaylı tarama sürüyor.”



Depremin ardından Selahattin Oğlu Camisi’nin minaresi yıkıldı



KILIÇDAROĞLU’NDAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’in Buca ilçesinde saat 03.29’da meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin “geçmiş olsun” mesajı paylaştı.



Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İzmir’de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, herhangi olumsuz bir haberin olmamasını temenni ediyorum. Geçmiş olsun İzmir.” ifadesini kullandı.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’de meydana gelen deprem sonrası İzmir’e gitti. Konak ilçesinde bulunan Selahattinoğlu Cami minaresinin yıkılması sebebiyle bölgeye gelen Bakan Soylu; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AFAD yetkilileri ile incelemelerde bulundu



‘3 VATANDAŞIMIZ ATLAMAK SURETİYLE YARALANDI’



Deprem hakkında bilgi veren Bakan Soylu, şunları kaydetti:



“Gece yarısı 03.29 civarında İzmir’de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmada 14.4 kilometre derinlikte meydana geldi. Gerek İzmir gerekse Ankara’daki ilgili bölümlerimiz değerlendirmelerini yaptı. 3 vatandaşımız atlamak suretiyle yaralandı. Birisinin durumu ağır. Şu anda müdahalesi yapılıyor. Toplam 31 vatandaşımız panik sebebiyle hastanelere başvurdu. Buca’ya da geçeceğiz. Allah’a şükür can kaybı yok ama yaklaşık 20 kadar binada çatlaklar, bir takım hasarlar söz konusu. Bu konuda tespit yapacağız.”

Son güncelleme: 09:25 03.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı