• Turkhane Logo

31 Mart’ta umreye gitmek isteyenlere Diyanet’ten izin yok

17:25 30 Ocak 2024 Salı
31 Mart’ta umreye gitmek isteyenlere Diyanet’ten izin yok





Diyanet’in yerel seçimler nedeniyle 31 Mart’ı kapsayan umre ziyaretlerine izin vermediği iddia edildi. Diyanet’in talebi nedeniyle tur şirketleri, mart ve nisan aylarına yönelik duyurdukları turları ya 30 Mart’ta Türkiye’de olacak ya da 1 Nisan’da Türkiye’den gidilecek şekilde belirledi.



Kâbe’yi ziyaret etmek isteyenler için düzenlenen umre turlarına, Diyanet’ten seçim kısıtlaması uygulandığı iddia edildi. Bu iddiayı tur şirketleri de doğruladı. Tur şirketleri, mart ve nisan aylarına yönelik duyurdukları turları, ya 30 Mart’ta Türkiye’de olacak ya da 1 Nisan’da Türkiye’den gidilecek şekilde belirledi.



DİYANET UMRE ŞİRKETLERİNE YAZI GÖNDERDİ



31 Mart’ı da kapsayan tarihte umreye gitmek isteyenler ise şirketlerden olumsuz yanıt aldı. İddiaya göre; şirketlere Diyanet’ten resmi yazı gönderildiği, bu doğrultuda da şirketlerin program tarihlerini düzenlediği belirtildi. Cumhuriyet’in ulaştığı tur şirketleri de Diyanet’in yazı göndererek umreye gideceklerin 31 Mart’taki yerel seçimlerden önce Türkiye’de olmasını istediği, bu nedenle tarihlerin 30 Mart’ta dönüş olacak şekilde ayarlandığını kaydetti.

Son güncelleme: 17:25 30.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı