• Turkhane Logo

300 milyonluk vurguna AKP zırhı

Mersin'de Sulama Kooperatifler Birliği Başkanı Ersin Akdoğan'ın da tutuklandığı 300 milyonluk vurgunda, vurguncuların korunma sağlamak için AKP’li bir siyasetçiye 5 milyon TL ödediği iddia edildi.

13:01 20 Haziran 2022 Pazartesi
300 milyonluk vurguna AKP zırhı
Mersin'de Sulama Kooperatifler Birliği Başkanı Ersin Akdoğan'ın da tutuklandığı 300 milyonluk vurgunda, vurguncuların korunma sağlamak için AKP’li bir siyasetçiye 5 milyon TL ödediği iddia edildi.

Ersin Akdoğan’ın başkanlıklarını yaptığı yaptığı Mersin Bölge Sulama Kooperatifler Birliği ile Silifke ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Ersin Akdoğan ile kayınpederi Abdullah U.’nun da olduğu 14 kişiye yönelik gözaltı kararı verirken, Ersin Akdoğan da tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında, onlarca müteahhittin toplamda 300 milyon TLnin üzerinde dolandırıldığı ortaya çıktı.

Akdoğan şimdiden AKPden aday adayı olduÖnümüzdeki seçimler için şimdiden AKP’den aday aday olduğunu açıklayan Ersin Akdoğan’ın, partide üst düzey bir dizi isim ile de temas olduğu belirtildi. Halk TVden Dinçer Gökçenin görüştüğü kaynaklara göre, Akdoğan’ın kooperatifler üzerinden topladığı paranın bölüşümünde tek başına olmadığını söylendi.. Kaynakların “Bu kadar para tek başına bir kişinin cebine gitmiş değil. Bu kişiyi hem yerelde hem Ankara’da koruyan isimler var. Bazı durumlarda doğrudan tanık da olduk” dediği aktarıldı.
Vurgunculara AKPli siyasetçiden koruma zırhı Akdoğan’a ‘koruma zırhı’ sağlayan kişilerden biri de AKP’de uzun yıllar milletvekili olarak görev yapan bir isim. Halen partide siyaset yapan bu kişiye, iddiaya göre aktarılan para tutarı 5 milyon lira. AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile birlikte çekildikleri fotoğrafları her ortamda sergileyen Akdoğan’ın çevresine “Arkamda bakanlık var. Tüm yaptıklarımı Ankaradakiler biliyor ve destekliyor” dediği ifade edildi.
Ersin Akdoğan, Erdoğanın özel kalem müdürü Hasan Doğan ile birlikte

Kooperatif birliğinin hesaplarında para yokMersin’in yanı sıra Adana, Mardin, Şanlıurfa, Kocaeli ve İzmirden çok sayıda firmanın şikayeti üzerine savcılık soruşturması devam ederken, Akdoğanın başında olduğu Silifke ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifine kayyum atandı. Mersin Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliğinde yeni bir yönetim oluşturulması için Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden 3 kişi görevlendirildi. Habere göre, birliğin hesaplarında para bulunmadığını belirtildi.
Akdoğan daha önce de Sütbank vurgunundaydıÖte yandan, sulama ihalelerinde dolandırıcılık yapmakla suçlanan Ersin Akdoğan 4 yıl önce de, saadet zinciri mantığı ile işleyen Konyadaki Sütbank sisteminde de yer aldığı ortaya çıktı. Bin 300 kadar kişiden 120 milyon lira toplayan şebeke bir süre sonra sırra kadem basmıştı. Paraları isteyen üyelere hayvanların öldüğü yönünde açıklama yapılmıştı.

Son güncelleme: 13:01 20.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı