• Turkhane Logo

3 yıldır tutuklu olan İsmet Torun’a kanser teşhisi konuldu

26 Nisan 2017’den bu yana Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan iş ve işçi güvenliği uzmanı İsmet Torun mide kanseri oldu.

15:57 04 Mart 2020 Çarşamba
3 yıldır tutuklu olan İsmet Torun’a kanser teşhisi konuldu
26 Nisan 2017’den bu yana Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan iş ve işçi güvenliği uzmanı İsmet Torun mide kanseri oldu.



Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre; Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesine bir hafta önce kaldırılan tutuklu İsmet Torun’un (52) kanser olduğu ortaya çıktı. Mide ağrısı, bulantı, kusma şikayetleri bulunan ve kısa bir süre içinde 20 kilo kaybeden Torun’a hastane tarafından verilen 27 ve 28 Şubat tarihli raporlarda kanser (gastrit ca) olduğu yazıyor.

KENDİSİNE BEN BİTTİM GÖZÜYLE BAKIYOR


Önümüzdeki hafta kemoterapiye başlanacağını söyleyen İsmet Torun’un eşi “Doktor kanserin şu an başlangıç aşamasında olduğunu söyledi. 6 ay kemoterapi alacak. Yemek borusunda da tümör olduğu için ameliyat ilk başta riskli ve tehlikeliymiş. Doktor, henüz çok ilerlemediği için kemoterapi ile düzelir diye düşünüyorum” dedi.

Dün görüşe gittiklerinde babasının bunalım içinde olduğunu ve psikolojik olarak çöktüğünü ifade eden eşi şöyle devam etti: “Eşim bunalım içindeydi. Kendisine ‘ben bittim’ gözüyle bakıyordu. Koğuş arkadaşlarının eşleri de bize ‘aslında durumu iyi değil, size yansıtmıyor’ dediler. O yüzden de çok endişelendik, mahvolduk. İçeride olduğu için mi bilmiyorum kendisi biraz daha durumunun ciddi olduğunu düşünüyor. Psikolojisi çok kötüydü. Doktoruyla tekrar konuşacağız acaba bizden saklanan bir şey var mı diye.”

CEZAEVİNDE BAŞINA BİR ŞEY GELMESİNDEN KORKUYORUZ

Eşinin iyi bir bakıma ihtiyacı olduğunu, sağlıklı ve iyi beslenmesi gerektiğini ifade eden eşi, “Temiz ve hijyenik bir yerde kalması önemli. Cezaevi onun için sıkıntılı. Avukatımız mahkemeye dilekçeleri verdi. Babam da dilekçe vererek durumu cezaevi savcılığına iletti. İnşallah tahliye ederler. Başına bir şey gelmesinden korkuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir ay önce 10 yıldır yatalak olan felçli babasını kaybeden İsmet Torun’un hasta haliyle cenazeye katılmadığı için çok üzüldüğü ifade ediliyor.

/

DOSYASI İSTİNAF’TA

Cemaat soruşturmaları kapsamında tutuklanan İsmet Torun, Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İstinaf Mahkemesi tarafından onaylanan karara itiraz edildi. Dosyası şu an temyiz aşamasında. İstinaf Mahkemesine hastane raporlarıyla birlikte dilekçe sunularak Torun’un sağlık durumu hakkında da bilgi verildi.

EVLİ VE ÜÇ ÇOCUK BABASI

ODTÜ Biyoloji Bölümünden mezun olan İsmet Torun 3 yıl öğretmenlik yaptı. Bir süre ticaretle ilgilendikten sonra iş ve işçi güvenliği alanında özel şirketlerde genel müdür olarak çalıştı. Torun, evli 3 çocuk babası.

İSMET TORUN’UN KANSER TEŞHİS RAPORLARI

/


 

Son güncelleme: 15:57 04.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı