• Turkhane Logo

3 aylıkken annesi cezaevine konuldu: Enis bebek anne sütüne muhtaç

15:50 15 Ekim 2023 Pazar
3 aylıkken annesi cezaevine konuldu: Enis bebek anne sütüne muhtaç





Geçen hafta tutuklanan Zarif-Sümeyye Tercanlıoğlu çiftinin 3 aylık bebekleri Enis’e bakan teyzesi Gamze Yörük, bebeğin annesine muhtaç olduğunu belirterek, “Anne kokusunun yerini kim doldurabilir?” dedi.



Boldmedya’dan Necdet Çelik’in haberine göre, Anne ve babalarından kopartılan çocuklar arasına 3 aylık Enis bebek de eklendi. Geçen hafta sonu Zarif-Sümeyye Tercanlıoğlu çifti, Edirne’de ‘kaçma şüphesi’ suçlamasıyla tutuklanınca 3 aylık bebek teyzeye verildi. Bir haftadır yeğenine bakan Gamze Yörük, bebeğin durumunu anlattı.



ANNEDEN AYRI NE KADAR İYİ OLABİLİR?



Yayına telefonla bağlanan Yörük, mama ile besledikleri Enis için şu ifadeleri kullandı: “Geceleri karnı acıkıyor ve ağlıyor. Mama veriyoruz ama hiçbir zaman anne sütü yerine geçmez. Anne kokusunun yerini biz dolduramayız. Enis daha çok küçük bir bebek. Annesine muhtaç. Anneden ayrı ne kadar iyi olabilir?”



Evrakların Edirne Cezaevi’ne ulaşmaması yüzünden kardeşiyle bir haftadır telefon görüşü yapamadıklarını belirten Gamze Yörük, “Eniştem arayabildi. Ancak ablam bebeğinin sesini duyamadı henüz. Samsun’da oturduğumuz için görüşe gitmemiz mümkün görünmüyor” diye konuştu.



DESTEK VERENLERE MÜTEŞEKKİRİM



Enis bebeğe sosyal medyada destek verenlere teşekkür eden Yörük, “Durumumuza eğilen milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na minnettarım. Bebek kendi mağduriyetini ifade edemiyor. Duyarlı insanların desteğini bekliyoruz” dedi.



Zarif-Sümeyye Tercanlıoğlu çifti, geçen cumartesi Edirne şehir merkezinde kaçma şüphesiyle yakalanıp tutuklandı. Sadece tanık ifadeleriyle yargılanan Sümeyye Tercanlıoğlu, yerel mahkemede beraat etmiş, ancak istinaf savcısının itirazıyla genç kadına 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. 7 yıl 6 ay cezaya çarptırılan Zarif Tercanlıoğlu ile eşinin dosyaları halen Yargıtay’da bulunuyor.

Son güncelleme: 15:50 15.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı