• Turkhane Logo

3. Havalimanı'nı su bastı: Bu video faciaların habercisidir

İstanbul'da ne zaman sağanak yağış olsa, sel görüntülerine tanıklık ediyoruz. Alt yapı yetersizliği, ihmaller kentte yaşamı felce uğratıyor.

16:47 19 Aralık 2018 Çarşamba
3. Havalimanı'nı su bastı: Bu video faciaların habercisidir
İstanbul'da ne zaman sağanak yağış olsa, sel görüntülerine tanıklık ediyoruz. Alt yapı yetersizliği, ihmaller kentte yaşamı felce uğratıyor.





Ancak ilk kez sel haberi kentin farklı bir bölgesinden geldi ve bu aynı zamanda çok tehlikeli bir durumun da sinyali. 


Fotoğraftaki bu görüntüler 29 Ekimde bir bölümü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılan İstanbul 3. Havalimanında çekildi. 

Görüntüleri İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) paylaştı. Paylaşılan görüntülerde alanın sular içinde kaldığı görülürken, sendikanın 1. Pisti de hızlı tren facialarına benzer facialara gebedir uyarısı dikkat çekiyor.

Sendikanın Twitter paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Zafer anıtı” denilerek açılış yapılan 3. Havalimanı’nda son durum bu. Videoyu gönderen üyelerimiz koşulları “burada her şey tam bir rezalet” sözleriyle özetlediler.

İşçi arkadaşlarımızın servis alanları, yemekhaneleri, yatakhaneleri sular altında. Siyasi şov adına açılışı yapılan bu mega rant projesinin 1. Pisti de hızlı tren facialarına benzer facialara gebedir. Bu video onun habercisidir! #KöleDeğiliz “Zafer anıtı” denilerek açılış yapılan 3. Havalimanı’nda son durum bu. Videoyu gönderen üyelerimiz koşulları “burada her şey tam bir rezalet” sözleriyle özetlediler pic.twitter.com/qF70SBXNez — İnşaat-İş Sendikası (@insaatsendika) 19 Aralık 2018 İnşaat İşin Facebook paylaşımında ise şunlara işaret edildi:

Doğanın, işçi teri ve kanının yağması pahasına yükselen mega rant projesi 3. Havalimanı, kötü hava koşullarıyla ilk sınavlarından birinde bu hale geldi!

Siyasi rant hesaplarıyla işçi kardeşlerimize üretim baskısı yapılan ve işçi ölümlerine sıradan bir vaka muamelesiyle yaklaşılan 21. Yüzyılın piramitlerinden biri olan bu havalimanı açıldığı anda yolcu ve çalışanlar için mezar olmaya adaydır.

Tıpkı altyapısı, teknik donanımı tamamlanmadan siyasi şov kafasıyla kullanıma açılan hızlı trenlerde olduğu gibi.

Yağmur ve fırtınada bu hale gelen bir havalimanının yarın daha sert iklim koşullarında ne hale geleceğini tahmin etmek güç değil.

Bu görüntüleri yollayan üyelerimiz durumu burada her şey tam bir rezalet diye özetliyorlar.
 
 

Son güncelleme: 16:47 19.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı