• Turkhane Logo

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Saray’ın talimatıyla zorunlu 15 Temmuz anması yapılacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın talimatıyla, Cumhuriyet Bayramı tatilinde, Ankara’daki okullarda öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımı zorunlu, 15 Temmuz konulu bir gölge oyunu sahnelenecek.

12:32 24 Ekim 2019 Perşembe
29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Saray’ın talimatıyla zorunlu 15 Temmuz anması yapılacak
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın talimatıyla, Cumhuriyet Bayramı tatilinde, Ankara’daki okullarda öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımı zorunlu, 15 Temmuz konulu bir gölge oyunu sahnelenecek.



28 Ekim saat 13:00 olarak Resmi Gazetede ilan edilen, Cumhuriyet Bayramının başladığı ilk saatlerde, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın talimatıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında, ‘Vatan Sevgisine Engel Yoktur’ adlı gölge oyunu sergilenecek. Sözcü gazetesinin haberine göre; Ankara Valiliği ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 10 Ekim 2019’da onayladığı karar. Ankara’daki tüm ilçe müdürlüklerine gönderildi.11 Ekim 2019 tarihinde Çankaya Milli Eğitim Şube Müdürü Methi Çelik, 3 sayfalık ‘Makam Oluru’ yazılarını da ilgi tutarak tüm okullara gönderilirken şöyle dendi: “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Kapsamında Gölge Oyunu Sergilenmesi” konulu resmi yazıda makam olurları olduğuna dikkat çekildi.




KATILIM ZORUNLU KILINDI

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ilgili yazısında şu ifadeler yer aldı, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın talimatıyla, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri kapsamında, “Vatan Sevgisine Engel yoktur” isimli gölge oyunu 28 Ekim 2019 günü saat 14:00’da Yenimahalle İlçesi Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda valilik ve milli eğitim müdürlüğü oluruyla sergilenecektir. Bu kapsamda okulunuzda/kurumunuzda duyurulması, programa öğrenci, öğretmen ve tüm velilerin katılımın sağlanması amacıyla gerekli tedbirlerin alınması ve bu süreçte görevlendirilen okulunuz, kurumunuz, yönetici ve öğretmenlerine imza karşılığı görevlendirme emrinin tebliğ edilmesi için gereğinin yapılmasını rica ederim” denildi. Resmi talimatta ayrıca oyunu sergileyecek olan kafilenin Çankaya İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde konaklayacağı da bildirildi”

GELMEYENİ FİŞLEYECEK MİSİNİZ?

Öğrenci ve velilerin, Cumhuriyet Bayramında zorla 15 temmuz etkinliğine çağrılmalarına tepki gösteren Eğitim İş Genel Özlük Hukuk Sekreteri Maksut Balmuk, “15 Temmuz ne kurtuluşun, ne de kuruluşun günüdür. Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluş günü 30 Ağustos, kuruluş günü de 29 Ekimdir. 28 Ekim gününde tatilde öğretmeni, öğrenciyi zorla böyle bir programa çağırmak kimin fikri merak ediyoruz. Bu talimatı geri alın. Tatil olmasa bile böyle bir zorlama yapamazsınız. Katılmayan öğretmene soruşturma mı açacaksınız? Ya da 15 Temmuz’a karşı diye fişleyecek mi? Hukuki süreç başlatacağız” dedi.

Son güncelleme: 12:32 24.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı