• Turkhane Logo

24 yıl kesinleşmiş cezası bulunan örgüt lideri Ürfi Çetinkaya İstanbul'da yakalandı

Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan Ürfi Çetinkaya, İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı.

09:16 12 Nisan 2023 Çarşamba
24 yıl kesinleşmiş cezası bulunan örgüt lideri Ürfi Çetinkaya İstanbul'da yakalandı
Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan Ürfi Çetinkaya, İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı.

Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan suç örgütü lideri 74 yaşındaki Ürfi Çetinkaya, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, İstanbulda düzenlenen operasyonla yakalandı.

Sarıyerde saklandığı evde yakalanan Çetinkaya, yanındaki 5 suç örgütü üyesi ile birlikte gözaltına alındı. Çetinkayanın yakalanma anları kamera kayıtlarına yansıdı.

TEM ve özel harekat polislerinin yaptığı operasyonun ardından yakalanan Ürfi Çetinkaya ve 5 örgüt üyesi, Bayrampaşa Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Çetinkaya daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Operasyonda Çetinkayanın evinde ele geçirilen silahlar ise dikkat çekti. Silahlar ve diğer deliller ekipler tarafından emniyet müdürlüğüne taşındı.
KESİNLEŞMİŞ 24 YIL HAPİS CEZASIİstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada,  Ürfi Çetinkayanın, 5 Kasım 2003 tarihinde İstanbulda yakalanan 577 kilo asetik anhidrit, 159 kilo bazmorfin, 617 kilo eroin ve 6 Kasım 2013 tarihinde Rizede 159 kilo uyuşturucu madde eroin maddesi ele geçirilmesi olayında uyuşturucu maddeleri ruhsatsız olarak ithal veya imal etmek suçlarından, 5 Mayıs 2013 tarihinde Artvinde yakalanan 103 kilo eroin maddesi ele geçirilmesi olayında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti yapmak suçundan, İstanbulda hakaret suçundan, İnterpol tarafından iki farklı dosyadan suç kaydının olduğu, ayrıca yargılandığı suçlardan kesinleşmiş 24 yıl hapis cezasının bulunduğu anlaşılmıştır denildi.

Son güncelleme: 09:16 12.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı