• Turkhane Logo

2000 Mülteci çocuktan umut hikayeleri projesi ve ödülleri

Kader olan coğrafyanın farklı etki ve sonuçları ile küresel olarak etkileşim içerisindeyiz. insan toplulukları akın akın zulümden, adaletsizlikten medeniyetlere doğru canları pahasına kaçmaya devam ediyor.

12:55 28 Temmuz 2021 Çarşamba
2000 Mülteci çocuktan umut hikayeleri projesi ve ödülleri
Kader olan coğrafyanın farklı etki ve sonuçları ile küresel olarak etkileşim içerisindeyiz. insan toplulukları akın akın zulümden, adaletsizlikten medeniyetlere doğru canları pahasına kaçmaya devam ediyor.



Yetişkinler yaşanılan umuda yolculuk sürecini, iltica sonrası durumu ve imkanları daha kolay kabullenebilseler de çocuklar için yaşananlar aynı anlama gelmiyor.

İnsan Hakları Aktivisti Gönüllüler tarafından kurulan AST “Mülteci Çocuklardan Umut Hikayeleri” Projesi ile umuda yolculuğun kendi küçük umudu büyük mağdurlarının sesini duyurmak, yaşadıkları zor sürecin pozitif yönlerine dikkat çekerek farkındalıklarını arttırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve seslerine ses olmak  için başlattığı hikaye yarışmasında  değerlendirme sonrası seçilen hikayelerden iki kitap oluşturacak. Yayınlanacak eser Amazon ve diğer sosyal platformlardan okurları ile buluşacak.


Hikayeler ilk günden gelmeye başladı bile işte gelenlerden birinden bir kesit:

Insallah yavrularimiza biz  “ UMUT” olalim.

Umutsuz kalan o kucuk kiza sozum var; ben bir gun cok calisip iyi yerlere gelecegim ve umutsuz kalan diger cocuklar icin sesim kesilene kadar haykirip insanlara hakikati duyuracagim. Kucuk kiz umutsuzdu.Bir kez daha mutlu olabilcegine ya da  ailesiyle birklikte olabilicegine inanamıyordu..

O kucuk kiz gibi hala bir suru umutsuz cocuk, anne, baba, kardes var ama onlarin karanligina isik tutan birisi yok. Ben bu sebeple,bu yaziyi yaziyorum; Umudunuz ben olayim, babasiz kalan kucuk kiz cocugu olsun, hizmet icin canini veren abiler ,ablalar, Mericte bogulan kucuk bebekler olsun..Rabbim olsun….

Çocukların umutlarını hayalleri ile buluşturmayı hedefleyen AST 2,000 katılımcıya 50$-70$  arasında teşvik ödülü verirken dereceye giren hikayeler için ekstra ödüller verecek. Bu Projeye destek olmak isteyen gönüllüler için bir bağış kampanyası da başlatan AST’nin İnsan hakları kapsamında düzenlediği resim, kısa film ve şiir yarışmaları da devam ediyor.

Proje hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak isteyenler.

https://silencedturkey.org/hope-stories-from-2000-refugee-kids-post

https://twitter.com/silencedturkey/status/1418242548225675271?s=19
 
Projeye destek olmak için ayrıca bir gofund kampanyası da başlatıldı.

https://gofund.me/ef6bc49b
 

Son güncelleme: 12:55 28.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı