• Turkhane Logo

2 yeni KHK daha geliyor: Binlercesi yine ihraç olacak!

KHK'da iade, kapatma gibi tedbir amaçlı hükümler yer alacak

18:28 24 Kasım 2017 Cuma
2 yeni KHK daha geliyor: Binlercesi yine ihraç olacak!
KHK'da iade, kapatma gibi tedbir amaçlı hükümler yer alacak

Darbe girişiminin ardından 27 kanun hükmünde kararname (KHK) çıkaran hükümet, 2 yeni KHK için hazırlıkları son noktaya getirdi. 3 ay aradan sonra çıkarılacak ilk KHK’da ihraç, iade, kapatma gibi tedbir amaçlı hükümler yer alacak. Diğer KHK’da ise bakanlıkların talepleri doğrultusunda gündeme gelen düzenlemeler bulunacak.

Habertürk gazetesinden Volkan Yanardağ’ın haberine göre pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanan Bakanlar Kurulu’nda, 2 yeni KHK ele alındı. Bu KHK’lardan biri, kamu personeline ilişkin ihraçları ve iadeleri, rütbesi alınan personeli, kapatılacak veya yeniden faaliyete geçecek dernek, vakıf gibi kuruluşları kapsayacak.

Diğer KHK ise, bakanlıkların taleplerini karşılayacak şekilde düzenlenecek. Bu KHK’da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm ile ilgili maddeleri yer alacak. Kentsel dönüşümün istenen hızda ilerlemediğini düşünen Hükümet, bu konuya ilişkin KHK ile düzenleme yapacak.

15 Temmuz’un ardından ilan edilen OHAL kapsamında 23 Temmuz 2016’da ilk KHK çıkmıştı. Bugüne kadar 27 KHK yayımlandı. Son KHK ise, 25 Ağustos 2017’de yayımlanmıştı.

Son güncelleme: 18:28 24.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı