• Turkhane Logo

2 bin 146 Tıp Fakültesi mezunu doktor güvenlik soruşturmasını geçememiş

Toplam 2 bin 146 Tıp Fakültesi mezunu doktor arşiv taraması ve güvenlik soruşturması nedeniyle atanamamıştır.

00:45 23 Ekim 2018 Salı
2 bin 146 Tıp Fakültesi mezunu doktor güvenlik soruşturmasını geçememiş
Toplam 2 bin 146 Tıp Fakültesi mezunu doktor arşiv taraması ve güvenlik soruşturması nedeniyle atanamamıştır.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Toplam 2 bin 146 Tıp Fakültesi mezunu doktor arşiv taraması ve güvenlik soruşturması nedeniyle atanamamıştır. Türkiyenin çok önemli bir birikimi şu an işsizdir. En sıradan devlet atamasında bile güvenlik soruşturması ve arşiv taraması sorun teşkil etmektedir. dedi.
Gergerlioğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, OHAL uygulamaları nedeniyle binlerce tıp fakültesi mezunu ve alanında ihtisas yapmış doktorun mağdur olduğunu ileri sürdü. Gergerlioğlu, Devlet Memurları Kanununa eklenen Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması şartının bu mağduriyetlere neden olduğunu iddia etti.
Söz konusu kanuna göre, bir doktorun özel sektörde çalışması için belli bir süre kamu sektöründe çalışması gerektiğini anımsatan Gergerlioğlu, güvenlik soruşturması nedeniyle ataması yapılmayan doktorların devlet hastanelerinde çalışmadıkları için özel sektörde de iş bulmasının imkansız hale geldiğini kaydetti.
Toplam 2 bin 146 Tıp Fakültesi mezunu doktorun arşiv taraması ve güvenlik soruşturması nedeniyle atanamadığını dile getiren Gergerlioğlu, Türkiyenin çok önemli bir birikimi şu an işsizdir. En sıradan devlet atamasında bile güvenlik soruşturması ve arşiv taraması sorun teşkil etmektedir. Kişiler ne ile suçlandıklarını bilmeden ve bir mahkeme kararı olmadan görevlerinden ve ekmeklerinden olmaktadır. dedi.

Son güncelleme: 00:45 23.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı