• Turkhane Logo

19 Mayıs'ta 'Türkiye ruhu' pozu, 20 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu fezlekesi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, HDP ve İYİ Parti hariç, Türkiye siyasi hayatının liderleri Samsun'da aynı karede poz verdi ve fotoğrafla ilgili, 'Türkiye ruhu' yorumları yapıldı.

14:13 20 Mayıs 2019 Pazartesi
19 Mayıs'ta 'Türkiye ruhu' pozu, 20 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu fezlekesi
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, HDP ve İYİ Parti hariç, Türkiye siyasi hayatının liderleri Samsun'da aynı karede poz verdi ve fotoğrafla ilgili, 'Türkiye ruhu' yorumları yapıldı.





Ancak 19 Mayısta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın hemen yanında poz veren iki siyasi partinin lideri - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu -  hakkında Meclise fezleke gönderildi.


Böylece, 19 Mayısta yerli yerinde düzenlenmiş bir siyasi hesapla Türkiye siyasi panoramasının liderlerini biraraya getiren AKP ve Erdoğan liderliğinin öncülüğünde, bir gün sonra yani 20 Mayısta aynı liderlerin dokunulmazlığının kaldırılması için işleyen süreç hızlandırıldı ve 25 milletvekili ilgili fezlekeler TBMM Başkanlığına sunuldu.

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlunun yanısıra HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temellinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için de fezlekeler TBMM Başkanlığına gönderildi. 

19 Mayısta, Erdoğan ile dayanışma mesajı veren fotoğrafta, Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Karamollaoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi yer almıştı.

19 Mayısın en çok tartışılan karesi

Son gelen 44 fezleke ile Meclise ulaşan dosya sayısı 382 oldu. Gelen dosyalar arasında Remziye Tosun ve Berdan Öztürk’ün dört, Kılıçdaroğlu, Sezai Temelli, Salihe Aydeniz’in üç, Pervin Buldan, Semra Güzel, Barış Atay Mengüllüoğlu, Musa Farisoğulları, Nuram İmir, Fatma Kurtulan, Muazzez Orhan’ın ise ikişer dosyası bulunuyor.

Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Fezkereleri TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’na sevk edilen milletvekilleri şöyle:

“HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, HDP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, HDP Mardin Milletvekili Ebrü Günay, HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, HDP  Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, TİP İstanbul Milletvekili Erkan Baş, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş.”

Son güncelleme: 14:13 20.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı