• Turkhane Logo

17-25 Aralık sanığı, rant uzmanı: İstanbul’a biçilmiş kaftan

17:50 08 Ocak 2024 Pazartesi
17-25 Aralık sanığı, rant uzmanı: İstanbul’a biçilmiş kaftan





17-25 Aralık şüphelisi ,’rant uzmanı’ olarak bilinen Murat Kurum AKP’nin İBB adayı oldu. Kupon arazi bilgisi sayesinde Erdoğan’ın prenslerinden biri haline gelen Kurum’un, rantı iştah kabartan İstanbul’a aday yapılması oldukça manidar bulundu.



AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan törenle eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un İBB adaylığını açıkladı.



Kurum, AKP’nin 31 Mart’taki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.



Murat Kurum adı, daha memur iken karıştığı 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarıyla duyuldu.



Türkiye ilk olarak polisin yaptığı dinlemelere rant konuşmaları takılan Kurum’u, 17-25 Aralık soruşturmaları sonrası tanıdı.



Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile konuşmaları tapelerle soruşturma dosyasına konulan Kurum, dönemin Emlak Konut GYO Başkanı’ydı. Meclis’teki komisyona ifade verirken kayıtları doğrulayan Bayraktar ile Kurum arasındaki en ilginç görüşmelerden birisi Erdoğan’ın özel olarak ilgilendiği projelerden Çamlıca Camisi’yle ilgiliydi.



Bu görüşmede Bayraktar’ın Emlak Konut GYO Başkanı Murat Kurum’a cami ihalesinde fiyatın düşmesi için talimat veriyor, fezlekelerde yer alan dinleme kayıtlarında Bayraktar’ın ‘Bir yemek veririz, toplarız paraları’ sözleri dikkat çekiyordu.



Soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum ve şehir planlayıcısı Aytaç Ölkebaş ‘denetimli serbestlik’ getirilerek salıverildi.



Soruşturmanın kapatılmasının ardından siyasete giren Kurum,  yıldızı çok hızlı parlayanlardan oldu.



Memurken kupon arazi  bilgisi Kurum’u Erdoğan’ın prensi yaptı.



Rant skandallarında adı geçen Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı yapıldı.



BİÇİLMİŞ KAFTAN



Gazeteci Said Sefa, Kurum’un adaylığının açıklanmasının ardından, “TOKİ’de sıradan bir memurken rant konusundaki dehasıyla Erdoğan’ın dikkatini çeken, uzun yıllardır rant devşirme işini ustalıkla yöneten kişidir kendisi. (Binali Yıldırım’ın yürüttüğü kasa işlerini de devraldı). İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için biçilmiş kaftan!” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 17:50 08.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı