• Turkhane Logo

16 yaşındaki çocuğu işkence ederek darbeden sanık serbest bırakıldı

Yevmiyesini istediği patronlarından ağır şiddet gören 16 yaşındaki Ş.C.K. ve onu darbedenler hakkında açılan davanın ilk duruşması Afyonkarahisar 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

21:23 16 Nisan 2021 Cuma
16 yaşındaki çocuğu işkence ederek darbeden sanık serbest bırakıldı
Yevmiyesini istediği patronlarından ağır şiddet gören 16 yaşındaki Ş.C.K. ve onu darbedenler hakkında açılan davanın ilk duruşması Afyonkarahisar 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.


Mahkeme, tutuklu sanık Akif Ayı serbest bırakırken savcılık, mütalaasında Ş.C.K.’nin “hırsızlık” suçlamasıyla cezalandırılmasını istedi.

Çocuğun annesi ise sanığın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.Afyonkarahisar’da 7 Mart’ta 16 yaşındaki Ş.C.Kyi çırak olarak çalıştığı balıkçı dükkanında 200 TL’lik yevmiyesini istediği patronları Akif A. ve Ali S. saatlerce işkenceyle darbetti.


Çocuğun 5 saat boyunca darbedilmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün (16 Nisan 2021 Cuma) görüldü.

Savcının verdiği mütalaadan sonra duruşmaya ara verildi. Aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu Akif A.’nın serbest bırakılması, Ali S.’nin adli kontrol şartının kaldırılmasına karar vererek duruşmayı 25 Haziran’a erteledi.

BEN ÇOCUK HAKLARINA GÜVENMİŞTİM

Evrenselin haberine göre, Ş.C.Knin annesi Tülay Taşpınar, Maalesef adalet şaşırtmadı. İçerideki tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çocuğun darbedilmesi göz önünde bulundurulmadı. İnanın konuşcak halim yok. Çocuğu öldüresiye döven kişiler serbest. Çok üzgünüz. Çocuğun psikolojisi bozuldu. Ben çocuk haklarına güvenmiştim. Çocuk daha 16 yaşında sözleriyle üzüntüsünü ve tepkisini dile getirdi.

BİR ANNE OLARAK NE İSTEDİM, ADALET İSTEDİM

Zanlıların savunmasındaki pişmanlık ifadesini de eleştiren Taşpınar, Ha bir de çok pişmanım, aileden özür diliyorum diye kendini acındırdı. 16 yaşında bu çocuk, yapanlar kocaman insanlar. Çocuk onları görünce Anne aynı olayı tekrar yaşıyorum, şu an ne diyeceğimi unuttum dedi. Bir anne olarak ne istedim, adalet istedim. Maalesef adalet yerini bulmadı sözleriyle zanlının serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

FAKİR OLDUĞUMUZ İÇİN ADALET BİZE GELİNCE YAVAŞ İŞLİYOR

Duruşma öncesi konuşan baba Özkan Kahvecigil, hırsızlık suçlamasının iftira olduğunu belirterek Kendi suçlarını örtmek için oğluma iftira attılar. Ben inşaat işçisiyim. İşçiyiz biz, garibanız. Oğlum fabrikatör çocuğu olsa, zengin çocuğu olsa böyle olmaz. Gariban, fakir olduğumuz için adalet bize gelince yavaş işliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 21:23 16.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı