• Turkhane Logo

"15 yaşından küçük çocuğu olan ve cezası 10 yıldan az kadın hükümlüler cezaevine girmeyecek"

AKP'nin sunduğu teklife göre 15 yaşından küçük çocuğu olan ve cezası 10 yıldan az kadın hükümlüler cezaevine girmeyecek.

16:58 25 Mayıs 2021 Salı
AKP'nin sunduğu teklife göre 15 yaşından küçük çocuğu olan ve cezası 10 yıldan az kadın hükümlüler cezaevine girmeyecek.


AKP, mini infaz paketini Meclis Başkanlığı’na sundu.

Teklif ile ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının incelediği yerler bakımından görev alanları genişletiliyor. Bu kurullar tarafından düzenlenen raporlar örneği uluslararası insan hakları kuruluşlarına gönderilecek.


Hükümlülere gelen veya hükümlüler tarafından gönderilen mektup, faks ve telgraflar dijital olarak kaydedilebilecek veya fiziki olarak saklanabilecek.

Teklifle; yabancı hükümlüler hakkında denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak, cezalarının infazına karar verildikten sonra sınır dışı edilme işlemleriyle ilgili olarak bu hükümlülerin durumları İçişleri Bakanlığı tarafından incelenecek.

Nakil talebinde bulunan ve maddi durumu yetersiz olan hükümlülerden nakil giderleri alınmayacak. Hükümlü ve tutuklulara hasta ziyareti amacıyla verilen ve izinler arasında beklenmesi gereken asgari bir aylık süre şartı kaldırılacak.

Teklifle, 15 yaşından küçük çocuğu olan ve cezası 10 yıldan az kadın hükümlüler cezaevine girmeyecek ve hâlen cezaevinde çocukları ile kalan kadınların yasa çıktıktan sonra infazları ertelenecek.

Hükümlülerin görüşmeleri kayıt altına alınabilecek. (DHA)

Son güncelleme: 16:58 25.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı