• Turkhane Logo

15 Temmuz’dan aylar önce ‘Tanker uçakları hazır edin’ talimatını veren isim mahkeme kayıtlarına girdi

17:25 08 Mart 2024 Cuma
15 Temmuz’dan aylar önce ‘Tanker uçakları hazır edin’ talimatını veren isim mahkeme kayıtlarına girdi









2016 yılında Tümgeneral rütbesi ile Hava Kuvvetleri Harekat Başkanı olarak görev yapan İsmail Güneykaya‘nın, 15 Temmuz’dan aylar önce, İncirlik üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van’ı arayarak, ‘Türkiye’nin orta noktasında 2 Tanker uçağı 24 saat esasına göre uçacak şekilde çalışın’ talimatını verdiği ortaya çıktı. Yine Güneykaya‘nın 14 Temmuz günü ise üssü arayarak ‘Hafta sonu özel bir terörle mücadele harekatı olabilir, filo komutanını sadece uçuş ekipleriyle ilgili bilgilendir.’ talimatı da mahkeme kayıtlarına girdi.



15 Temmuz’a ilişkin kamuoyuna yansıtılan tek taraflı bilgiler haricinde, madalyonun öteki yüzünü anlatan gün yüzüne çıkmamış gerçekler tek tek kamuoyuna yansımaya devam ediyor.



Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç Aykut Coşkun, Emre Ateş ve Mustafa Durak tarafından haksızlığa uğramış meslektaşlarının sesini duyurmak ve gerçekleri ortaya çıkarmak için kurulan Kanat Arkadaşım isimli YouTube kanalı yine çarpıcı konulara el attı. 



İşte o gerçeklerden biri de İncirlik 10‘uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van’ın mahkemeye sunduğu gerçekleri gün yüzüne çıkaran savunması.



AYLAR ÖNCE TANKER UÇAK İÇİN HAZIRLIK YAPILMASINI İSTİYOR



2016 yılında Tümgeneral rütbesi ile hava kuvvetleri harekat başkanı  olarak görev yapan İsmail Güneykaya, 15 Temmuz’dan aylar önce İncirlik Üs Komutanı Bekir Ercan Van’ı arayıp; Türkiye’nin orta noktasında 2 Tanker uçağı ile 24 saat esasına göre uçacak şekilde uçak, pilot ve yakıt ikmal operatörü durumunu çalışın‘‘ talimanı. Sonrasında yapılan çalışma Outlook üzerinden gizlilik derecesiyle Güneykaya’ya yollanıyor.



‘HAFTA SONU TERÖRLE MÜCADELE HAREKATI OLABİLİR‘



Yine İsmail Güneykaya 14 Temmuz 2016 Perşembe günü, sabah saat 10:30’da Bekir Ercan Van‘ı kriptolu telefondan arayarak; ‘Haftasonu özel bir terörle mücadele harekatı olabilir, bu bilgi sende kalsın, kimseyle paylaşma, filo komutanını sadece uçuş ekipleriyle ilgili bilgilendir.‘ talimanı veriyor.



Bekir Ercan Van, mahkemedeki savunmasında, bu beyanları mahkeme boyunca ısrarla tekrar ediyor. ‘Outlook yoluyla attığı çalışmayı ve 14 Temmuz günü Güneykaya ile kriptolu telefon konuşma kayıtlarını mahkemeye getirin“ çağrısı yapıyor. Ancak kayıtlar bir türlü getirilmiyorlar.



GÜNEYKAYA TANIK LİSTESİNDE ÇIKARILDI



Normalde Güneykaya, mahkemede tanık sıfatıyla ifadesi alınacaklar listesinde. Bekir Ersan Van, İsmail Güneykaya, geldiğinde bunları yüzüne soracağını mahkemede açıklıyor. Ama ne olduysa Güneykaya’yı ifade gününden birkaç gün önce tanık listesinden çıkarıyor.



İşte olayın ayrıntıları;





Son güncelleme: 17:25 08.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı