• Turkhane Logo

15 Temmuz’da kaybolan silahlardan mı: Beyoğlu’nda metruk bir binada ‘MP5’ bulundu

İstanbul Beyoğlu’nda bir inşaatta molozların arasına gizlenmiş bir adet otomatik MP5 silahı bulundu. 15 Temmuz’da Emniyet’in kaybolan ve daha sonra Ankara Çubuk’ta bir cinayette kullanılan silah da MP5’ti.

13:02 25 Ekim 2021 Pazartesi
15 Temmuz’da kaybolan silahlardan mı: Beyoğlu’nda metruk bir binada ‘MP5’ bulundu
İstanbul Beyoğlu’nda bir inşaatta molozların arasına gizlenmiş bir adet otomatik MP5 silahı bulundu. 15 Temmuz’da Emniyet’in kaybolan ve daha sonra Ankara Çubuk’ta bir cinayette kullanılan silah da MP5’ti.



Türkiye’nin günlerce konuştuğu, organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker’in de gündeme getirdiği “kayıp silahlar” konusu, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan bir MP5 model silahla bir kez daha gündeme geldi.

Beyoğlu ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ilçe genelinde gerçekleştirilen silahlı yaralama, işyeri kurşunlama, silahla gerçekleştirilen eylemler ve uyuşturucu madde ticareti ile ilgili geniş çaplı bir araştırma başlattı.


METRUK BİNADA MP5

Ekipler, olayların ardından suç unsurlarının terk edilmiş metruk binalarda bulunma ihtimaline karşın, mahallelerdeki metruk binalarda arama yaptı. Piripaşa Mahallesinde bulunan metruk binayı kontrol eden ekipler, molozların altında arama yaptı. Aramalar sırasında polis, “MP5” diye tabir edilen otomatik bir silah buldu. Polis ekipleri, silahın hangi olaylara karıştırdığı veya hangi olayda kullanılacağına dair çalışmalar yapıyor.

15 TEMMUZ’DA KAYBOLUP CİNAYETTE KULLANILAN SİLAH DA MP5’Tİ

25 Temmuz darbe girişimi sırasında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait birçok silahın kaybolduğu konusu günlerce Türkiye gündemini meşgul etmişti. Emniyet 15 Temmuz gecesi kayıp silahların olduğunu doğrularken, organize suç örgütü lideri Sedat Peker de İstanbul’da AKP İl Gençlik Kolları’na verilen bir kasa dolusu kalaşnikofu gündeme getirmişti. Beyoğlu’nda molozların arasında bulunan MP5, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kaybolan ve 30 Temmuz 2016’da Ankara Çubuk’ta bir cinayette kullanılan silahla aynı çıktı.

TARTIŞMADA MP5 KULLANDI, “EMNİYET ÖNÜNDE DAĞITTILAR” DEDİ

30 Temmuz 2016’da Mustafa Maraş isimli kişi eşiyle piknikten dönerken, Ankara’nın Çubuk İlçesine bağlı Sarısu köyünün girişinde tarla sulamaktan dönen Cesur Demircioğlu (18) ve İdris Demircioğlu’nun (22) bindiği traktörle karşılaştı. Taraflar arasında tartışma yaşandı. Mustafa Maraş, arabanın arka koltuğunda bulunan MP-5 silahı alarak, iki kardeşe ateş etti. Olayda Cesur Demircioğlu ölürken, İdris Demircioğlu yaralandı. Cinayet davasının görüldüğü mahkemede Mustafa Maraş, Haziran 2017’deki duruşmada, “Tabancayı 15 Temmuz darbe gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde dağıtmışlardı. Ben de oradan almıştım” dedi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI

Maraş’ın mahkemede silah dağıtıldığını açıklamasının ardından Ankara Valiliği açıklama yapmak zorunda kaldı. Açıklamada şöyle denildi: “15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan olayların darbe girişimi olduğunun anlaşılması üzerine, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, darbecilere hızlı ve etkin karşı koyulmasını sağlamak amacıyla, sorumluları beklenmeden İl Emniyet Müdürlüğü’nün silah depolarının kapılarının kırılarak, uzun namlulu silahların ve mühimmatının personele dağıtılması talimatını vermiştir. Bu talimat doğrultusunda sadece Ankara Emniyet Müdürlüğü mensuplarına personelin kimliği kontrol edildikten sonra yazılı olarak zimmet kaydı tutulmaksızın, silah-mühimmat dağıtımı yapılmıştır. Emniyet Müdürlüğünün deposunda bulunan silahlara ilave olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nden kamyon ile gönderilen silah ve mühimmat da aynı yöntemle dağıtılmıştır. Darbe kalkışmasının engellenmesinden sonra personele dağıtılan silahlar toplanmıştır. Yapılan sayımda 1 adet MP-5 silahının kayıp olduğu anlaşılmıştır. Bu durum tutanakla tespit edilerek, ülke genelinde aranması için ilgili birimler bilgilendirilmiştir.”

Son güncelleme: 13:02 25.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı