• Turkhane Logo

15 Temmuz sonrası gasp edilen üniversiteye atanan rektör havuzlu villaya çöktü

17:50 15 Ocak 2024 Pazartesi
15 Temmuz sonrası gasp edilen üniversiteye atanan rektör havuzlu villaya çöktü





15 Temmuz sonrasında gasp edilen Gediz Üniversitesi’nin yerine kurulan İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin Rektörü Mustafa Berktaş’ın, kirasını üniversitenin ödediği villaya gelen tahliye kararına rağmen konutu boşaltmadığı ortaya çıktı.



İzmir’de bulunan Bakırçay Üniversitesi Rektörü Mustafa Berktaş’ın villada yaşadığı ve mahkemenin Kasım 2022’deki kararına rağmen villayı boşaltmadığı ortaya çıktı.



VİLLANIN SEKİZ ODASI VE YÜZME HAVUZU BULUNUYOR



Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, İzmir’in Menemen ilçesindeki Gediz Üniversitesi’nin 15 Temmuz sonrasında kapatılmasının ardından üniversitenin binaları devlet üniversitesi olarak kurulan İzmir Bakırçay Üniversitesi’ne verildi. 2017 yılında da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mustafa Berktaş’ı atadı. Berktaş, Hülya Bentürker’in sahibi olduğu, Menemen’deki iki salonu, iki mutfağı, sekiz odası ve yüzme havuzu da olan villayı “rektörlük lojmanı” adı altında kiraladı. Yapılan sözleşmede kiranın üniversite tarafından ödeneceği, kiralama süresinin de 4 yıl olduğu ifade edildi.



SÖZLEŞMESİNİN SONA ERMESİNE RAĞMEN VİLLAYI BOŞALTMIYOR



Ancak İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Mustafa Berktaş 2021 yılında kira sözleşmesi sonra ermesine rağmen villayı boşaltmadı. Villanın sahibi Bentürker, Menemen Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Bentürker dava dilekçesinde, “Başka bir evi olmadığını, 65 yaşında olduğunu, yaşının ilerlediğini ve yürüme problemleri olduğunu, ayrıca besleyip baktığı hayvanları da olduğunu” belirterek evinin tahliye edilmesini istedi.



Mahkeme 24 Kasım 2022 tarihinde verdiği kararda, villanın sahibi Bentürker’i haklı bularak, Bakırçay Üniversitesi’nin tahliyesine karar verdi. Ancak mahkeme kararına rağmen Rektör Mustafa Berktaş villayı boşaltmadı.



ÜNİVERSİTE YETKİLİLERİ VİLLA SAHİBİNİ TEHDİT ETTİ



Rektör Berkataş’ın hukuku hiçe saydığını belirten Bentürker ise yaptığı açıklamada, “Evimi dört yıllığına kiraladım ve o şekilde bir sözleşme yaptık. Sözleşmeyi rektör de imzaladı. Süre dolduğunda üniversiteye ziyarette bulunup sözleşmeyi yenilemeyeceğimi ifade ettim. Üniversite yetkilileri bize ‘Baskı yaparsanız her şeyi sökeriz ve o evi size sadece düz duvar olarak veririz. Aklınızı başınıza alın’ dedi. Mahkeme kararına rağmen 14-15 aydır evimi tahliye etmiyor ve beni mağdur ediyor. Karşımızda koskoca bir devlet üniversitesi var. Ben 65 yaşında dul ve emekli bir kadınım. Başka da evim yok. Bu yüzden evime kavuşmak istiyorum” dedi.

Son güncelleme: 17:50 15.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı