• Turkhane Logo

’15 Temmuz şehitleri’ yalanı: ‘Asker Kurşunlandı’ dediler, kalp krizi çıktı

20:25 12 Şubat 2024 Pazartesi
’15 Temmuz şehitleri’ yalanı: ‘Asker Kurşunlandı’ dediler, kalp krizi çıktı





15 Temmuz’da asker kurşunu ile hayatını kaybettiği iddia edilen Türkiye Elektrik Kurumu emeklisi 55 yaşındaki Özkan ÖZENDİ’nin kalp krizi sonucu öldüğü ortaya çıktı. Üstelik bu gerçek Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz’la ilgili resmi web sitesindeki bilgiler arasında yayınlandı.



15 Temmuz’da 251 kişi öldüğü yalanı tel tel dökülmeye devam ediyor. O geceki ölüm vakarıyla ilgili yeni bir gerçek daha ortaya çıktı. Daha önce 70 kişinin askerler tarafından öldürülmediğini belgeleri ile ispatlayan ’15 Temmuz‘da ölenleri Araştırma Platformu’ Koordinatörü Selçuk Adıgüzel şimdi de 66. Dosya da Özkan Özendi olayını çözdü.



15 Temmuz Ölümlerini Araştırma Platformu Koordinatörü Selçuk Adıgüzel 15 Temmuz’daki şüpheli ölümlerden 68 inci dosyanın da çözüldüğünü anlattı. 15 Temmuz’da Ankara’da ölen Türkiye Elektrik Kurumu emeklisi 55 yaşındaki Özkan ÖZENDİ’nin ölümü, AKP rejimin anlatısından çok farklı.



/



15 Temmuz’un hemen sonrasında masum insanlar rejimin tetikçi medyasının iftiralarına ve hakaretlerine muhatap olmuştu. Yalan medyasının iddiasına göre Genelkurmay bölgesinde, askerler tarafından kurşunlandığı, yaralı kaldırıldığı hastanede şehit olduğu iddia edilmişti. Ancak yapılan araştırma sonucunda ölümün askerle ilgili olmadığı ortaya çıktı.



Genelkurmay çatı davasında Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan sanıklar bakımından dosyanın ayrılmasına karar verdi. Yani mahkeme ölümden herhangi bir sanığı sorumlu tutmadı ve yeni bir bilgi ortaya çıktığında tekrar bakılmak üzere dosyayı tefrik etti.



Sadece Ankara ilinde gerçekleşen eylemleri (Ankara Çatı) soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 15 Temmuz’da Ankara’da ölen 13 ismin durumunun belirsiz olduğunu ifade etti. Gerçekleşen ölümlerinin askerin eylemleri sonucunda olup olmadığının belirlenemediğinin ifade edildiği savcılık kararında Özkan Özendi’nin durumu belirsiz kabul edildi.







İLETİŞİM BAŞKANLIĞI WEB SİTESİNDE YER ALDI



Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz’la ilgili resmi web sitesindeki bilgiler ise şok gerçeği ortaya çıkardı. Özkan Özendi’nin ölümünün ateşli silah yaralanması değil kalp krizi sonucu olduğu ortaya çıktı!



Asker Kurşunladı(!) diye iftiralar savuran rejim medyasının Özkan Özendi‘nin ölümüne dair özür ve düzeltme yayınlaması günümüz Türkiye’sinde çok muhtemel görünmüyor…





Son güncelleme: 20:25 12.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı