• Turkhane Logo

15 kişilik suikast timi bilmecesi: Kritik fotoğraf 2013 yılına ait!

Türkiye, 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul’daki Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kayıplara karışan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı konuşuyor.

13:06 14 Ekim 2018 Pazar
15 kişilik suikast timi bilmecesi: Kritik fotoğraf 2013 yılına ait!
Türkiye, 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul’daki Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kayıplara karışan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı konuşuyor.

Dünya medyasının da çok yakından takip ettiği olaya ilişkin birçok farklı iddia gündeme gelirken henüz resmi bir kanıt ortada yok. 

Türk kaynakları, gazetecinin konsolosluk içinde katledildiğini ileri sürerken Suudi yönetimi bu iddiayı reddediyor. İki ülke, olayı aydınlatmak adına ortak çalışma grubu kurmayı kararlaştırdı.

Sabah gazetesi, Kaşıkçı’yı öldürmek için “15 kişilik suikast timi” geldiğini öne süren bir haber yayımlamıştı. Haberde, 15 kişinin havalimanı kayıtları olduğu öne sürülen fotoğraflar da paylaşılmıştı. Aralarından birinin, Suudi Arabistan adli tıbbının başındaki 1971 doğumlu Salah Muhammed A. Tubaigy olduğu ileri sürülüyordu. 


Olayı ilk günden bu yana takip eden Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün köşesine taşıdığı emniyet raporuna göre basına sızdırılan fotoğraf 2013 yılına ait. 


/


2 Ekim sabahı saat 03.38’de Sky Prime Aviation adlı şirkete ait özel jetle Atatürk Havalimanı’na geldiği iddia edilen Tubaigy’a ait fotoğrafın, tam polisten geçişi sırasında çekildiği öne sürülüyordu.


/


Özkök, fotoğraf karesine giren burkalı kadının kim olduğu sorusuna cevap arandığını hatırlatırken, İstanbul Emniyeti’nin yazısı üzerine araştırmaya giriştiğini söylüyor. Sonuç olarak ise fotoğrafın o gece değil, 2013 yılında çekildiğinin belgelendiğini hatırlatıyor. Emniyet’ten aktarılan bilgiye göre, burkalı kadının tam olarak kim olduğu bilinmese de Tubaigy soyadını taşıdığı kaydediliyor.

Özkök, Emniyet’ten gelen rapor üzerine “Konsolosluk cinayeti, bana göre diplomasi tarihinin en karanlık ve en ilginç vakası olmaya aday” yorumunu yapıyor ve şu soruları yöneltiyor:

“Sabah gazetesinin kaynağının verdiği öteki 15 kişinin yayınlanan fotoğrafları da acaba o gece mi çekildi?” sorusunu yöneltiyor.

Polisin elinde bu kişinin eski bir fotoğrafı bulunduğuna göre acaba daha önceden bu kişi hakkında özel bir kayıt ve bilgi mevcut muydu?”
 

Son güncelleme: 13:06 14.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı