• Turkhane Logo

14 insan hakları örgütünden Abdullah Turan için çağrı

Boynundan aşağısı tutmayan Abdullah Turan, Metris’ten tahliye talebinde bulundu. Anayasa Mahkemesi, talebi reddedince 14 insan hakları örgütü dikkat çeken bir çağrı yaptı.

14:04 15 Aralık 2020 Salı
14 insan hakları örgütünden Abdullah Turan için çağrı
Boynundan aşağısı tutmayan Abdullah Turan, Metris’ten tahliye talebinde bulundu. Anayasa Mahkemesi, talebi reddedince 14 insan hakları örgütü dikkat çeken bir çağrı yaptı.



Sedyeye bağımlı olduğu halde yaklaşık bir senedir Metris R Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu Abdullah Turan, Adli Tıp Kurumu raporu olmasına rağmen tahliye edilmiyor. Aralarında Türkiye İnsan Hakları Vakfı, İnsan Hakları Derneği, İstanbul Tabip Odasının da yer aldığı 14 insan hakları örgütü Turan’ın yaşama hakkının tehlikede olduğunu belirterek tahliyesini istedi.

“4 GÜNDE 2 KEZ AĞIRLAŞTI”


Turan’ın avukatının 25 Kasım 2020’de verdiği bilgiye göre felçli tutuklu, 4 günde iki kez durumu ağırlaştığı için Başakşehir Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Turan’ın şu anda karantina koğuşunda olduğu belirtilen çağrıda, “Hala yoğun olarak kusmalar, baş dönmeleri ve sık sık baygınlıklar yaşamaktadır. Revir personelleri 15 dakikada bir durumunu kontrol etmektedir. Aynı koğuşta kalan mahpuslar ölüm tehlikeleri atlattığını avukatına söylemişlerdir” denildi.

Turan’ın tam teşekküllü bir hastanede tedavi edilmesi gerektiği belirtildi. Uluslararası ve ulusal düzenlemeler ile yargı kararları kapsamında devlet hapishanelerdeki mahpusların sağlık ve yaşamlarımdan sorumlu olduğu hatırlatıldı.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, Eşit İnsan Hakları İzlememe Derneği, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, İstanbul Tabip Odası, Avukat Hareketi, Dışarıda Deli Dalgalar İnisiyatifi, Görülmüştür İnisiyatifi, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı, Çağdaş Hukukçular Derneğinin imzaladığı çağrıda Turhan’ın tedaviye erişimi için derhal tahliye edilmesi gerektiği vurgulandı.

Anayasa Mahkemesi Turan’ın tahliye talebini geçen hafta reddetmişti. Abdullah Turan, Trabzon Beşikdüzü Cezaevi’nde tecride karşı açlık grevi yaparken beyin travması geçirmiş ve boynundan aşağısı felç olmuştu.

TÜRKİYE İNSAN HAKLARI VAKFININ SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAYINLANAN ÇAĞRININ TAM METNİ

/

Son güncelleme: 14:04 15.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı