• Turkhane Logo

14 ilde siber dolandırıcılık operasyonu

İstanbul ve Kocaeli merkezli 14 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-44’ operasyonlarında 107 şüpheli yakalandı.

11:00 11 Haziran 2024 Salı
14 ilde siber dolandırıcılık operasyonu
İstanbul ve Kocaeli merkezli 14 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-44’ operasyonlarında 107 şüpheli yakalandı.





Şüphelilerin 45 farklı paravan şirket kurdukları ve hesaplarında 3 milyar liralık para hareketliliği olduğu tespit edildi.



Emniyet operasyonları İstanbul, Kocaeli, Ankara, Aydın, Gaziantep, Düzce, İzmir, Hatay, Diyarbakır, Kayseri, Trabzon, Ağrı, Balıkesir ve Eskişehir’de yaptı.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin bilişim sistemlerini kullanarak ‘nitelikli dolandırıcılık’ yaptıklarını belirtti.



Yerlikaya, operasyonlarda dört ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve Türk lirasıyla, birçok dijital materyale el konulduğunu söyledi.



İstanbul, Ankara, Aydın, Kocaeli, Gaziantep, Düzce, İzmir, Hatay, Diyarbakır, Kayseri ve Trabzon’da yapılan operasyonlarda 96 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.



Şüphelilerin sosyal medyadan ‘Forex Yatırım, Yüksek Kazanç’ adıyla paylaşım yaptıkları ve iletişim kurdukları vatandaşları ‘Radiant Capital, FED, IND Yatırım, Winner Financal‘ isimli mobil uygulamaları indirterek dolandırdıkları tespit edildi.



Ağrı, İstanbul, Balıkesir ve Eskişehir’de düzenlenen operasyonlardaysa, bir e-ticaret sitesi üzerinden ‘forklift, çekme karavan vb.’ ilanlar verip, iletişime geçtikleri vatandaşları ‘ürün bedeli, kapora bedeli’ adı altında dolandıran 11 şüpheli gözaltına alındı.

Son güncelleme: 11:00 11.06.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı