• Turkhane Logo

10 gün önce tutuklanan Betül Akgün kovid oldu, oğluyla birlikte karantinada

Kapatılan Yamanlar Koleji’nde sınıf öğretmeni olarak çalışan Betül Aygün, 3 yaşındaki oğlu Yavuz Esat ile birlikte geçen hafta İzmir’de tutuklandı.

14:28 03 Mart 2022 Perşembe
10 gün önce tutuklanan Betül Akgün kovid oldu, oğluyla birlikte karantinada
Kapatılan Yamanlar Koleji’nde sınıf öğretmeni olarak çalışan Betül Aygün, 3 yaşındaki oğlu Yavuz Esat ile birlikte geçen hafta İzmir’de tutuklandı.


Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında 22 Şubat 2022’de İzmir’de tutuklanan sınıf öğretmeni Betül Aygün’ün koronavirüs testi pozitif çıktı. İzmir Şakran Cezaevine gönderilen Aygün, 10 gündür 3 yaşındaki oğlu Yavuz Esat ile birlikte karantina hücresinde yaşıyor. Eşi de iki yıldır tutuklu olan Betül Akgün, 8 Mart’a kadar karantinada kalacak.

“BİRBİRLERİNDEN AYRILAMADILAR”


Bir grup kadın ve 72 yaşındaki hasta tutuklu Mustafa Ordu ile aynı gün tutuklanan Betül Aygün’ün oğlu, annesinden ayrılmak istemediği için birlikte hapse konuldu. Birbirlerinden ayrılsalar ikisinde de çok ciddi bir travma olacağını söyleyen aile yakını, “Betül ne olursa olsun, çocuğum yanımda olsun, demişti. İkisi de birbirinden ayrılamıyor. Ayrılsa çok büyük bir travma olacaktı. Mecburen birlikte gittiler.” dedi.

“NE SESLERİNİ DUYABİLDİK, NE GÖREBİLDİK”

Küçücük bir yerde, 14 gün oğluyla yaşamaya mecbur bırakılan Aygün’ün ailesi de görüş gününde kapıdan döndü. Ne telefonla ne de fiziken anne ve oğluyla görüşebildiklerini söyleyen aile, parası geç yatırıldığı için Akgün ve oğlunun içeride 122 TL’lik kantin alışverişini ödeyemediklerini söyledi.

Geçen hafta perşembe görüşe gittiklerini belirten aile yakını, “Kapıya gidince pozitif çıktığını söylediler. İlk günden durumu belli. Telefonda söylemediler bize. Para yatırdık ama hesabına geçmemiş. Çocuk 122 TL’lik bir şeyler almış kantinden. Çocuklu bir kadının aylık 300-400 TL kantin alışverişi olur. Para hesaplarına geçmemiş. Bir alışveriş bile yapamamışlar. Bir hafta sonra öğrendik durumu. 14 gün dolacak, ikisini de ne görebildik ne seslerini duyabildik. Arıyoruz ‘Durumları iyi, kötü olsa haber veririz’ diyorlar. Moralimizi iyi tutmaya çalışıyoruz ama evimiz cenaze evi gibi.” ifadelerini kullandı.

/
Annesinin kucağında oturan sarı tişörtlü Yavuz Esat, 72 yaşındaki Mustafa Ordu ve diğer kadınlar adliye koridorlarında böyle bekletilmişti.

Kapatılan İzmir Yamanlar Koleji’nde sınıf öğretmeni olarak çalışan Betül Akgün, iki yıl önce eşiyle birlikte gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanmak üzere o gün serbest bırakılan Aygün, Bylock kullandığı iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aygün dosyası Yargıtay tarafından onaylandığı için 22 Şubat’ta İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınıp tutuklandı.

Aynı okulda görev yapan eşi, Türkçe öğretmeni Muhittin Akgün ise iki yıldır hapiste. 8 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Muhittin Akgün geçen yıl yılbaşında Şakran’dan yeni yapılan Afyon Bolvadin Cezaevine nakledildi. Aynı dosyada yargılanan Muhittin Akgün’ün de cezası onaylandı.

/

Son güncelleme: 14:28 03.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı