• Turkhane Logo

1. lig kalecisi, göçmen teknesiyle İtalya'ya kaçtı

Tunus'un 1. lig takımı CS Sfaxien'in genç kalecisi Muhamed Ali Chelbi'nin hafta sonu İtalya'ya giden bir göçmen teknesinde görüntülenmesi ülkesinde manşet oldu.

14:21 11 Ağustos 2022 Perşembe
1. lig kalecisi, göçmen teknesiyle İtalya'ya kaçtı
Tunus'un 1. lig takımı CS Sfaxien'in genç kalecisi Muhamed Ali Chelbi'nin hafta sonu İtalya'ya giden bir göçmen teknesinde görüntülenmesi ülkesinde manşet oldu.

Chelbinin diğer göçmenlerle birlikte bir kaçak tekneye binerek Akdenizi geçmeye çalışması çok tartışma yarattı.

Görüntüleri Chelbinin kendisi sosyal medyada bir selfie yayınlayarak paylaştı.

Bu haber, oynadığı futbol kulübünün hayranlarını sarstı ve Chelbinin kararının arkasındaki nedenler sosyal medyada tartışmaya yol açtı. Chelbinin kısa süre önce lise diplomasını aldığı belirtiliyor.

Sanal haber portalı Sports News Africa (SNA), CS Sfaxienin Tunustaki en iyi takımlardan biri olmasına rağmen, ülkenin yaşadığı ekonomik sıkıntıların birçok insanın, özellikle de gençlerin geleceğinin belirsiz görünmesine neden olduğunu aktarıyor.

Ayrıca, SNA, Chelbinin kulübündeki bazı oyuncuların maaşlarının ödenmesini beklemek için birkaç ay harcadıkları bildirildi. SNAya göre, kulübün bir sonraki futbol sezonuna katılmasına izin verilmeden önce yedi farklı mali anlaşmazlığı çözmek için Tunus futbol federasyonunun yardımına ihtiyacı var.

Chelbinin bu iddia edilen mali anlaşmazlıklarla bir ilgisi olup olmadığı bildirilmedi.

Tunusta yaşanan haksızlıklar nedeniyle göç etmeye karar verdim

Genç kaleci yerel radyo istasyonu Mosaiquee verdiği demeçte, Tunusta yaşadığım adaletsizlik nedeniyle gizlice göç etmeyi seçtim. Vize istedim ve reddedildi. İtalyadan iş teklifleri aldım ve şimdi bir kabul merkezindeyim. dedi.
CS Sfaxien teknik direktörü Moez Triki aynı radyo istasyonuna Şoktayız ve Chelbinin benimle sorunları hakkında konuşmasını isterdim. Kontratlı olduğu için bizim anlaşmamız olmadan başka bir kulüple asla sözleşme imzalayamayacak dedi.

Radyo istasyonu Chelbinin babasıyla da röportaj yaptı: Oğlumun yasadışı yollardan göç etmeye karar verdiğini bilmiyordum. Cuma günü beni aradı ve İtalyaya geldiğini söyledi. Birkaç kez vize almaya çalıştık ama nafile. Dört İtalyan takımı tarafından seçmelere çağrılmıştı. Oğlum CS Sfaxiende ve milli takımda anlaşılmaz bir haksızlığa uğradı. Artık bıktı. Tunusa dönmek istemiyor. Oğlum çok acı çekti. dedi.

Her gün onlarcası ülkeden göç etmeye çalışıyor
Her gün onlarca Tunuslu ülkeyi terk etmeye ve göçmen olmaya çalışıyor. Son olarak cumartesi günü 22 kişi Manastır vilayetinde bir tekneye binerek hayatlarını riske attı. Tunus savunma bakanlığına göre, Kuriat adası açıklarında denizde zorluk yaşarken bir Tunus deniz birimi tarafından kurtarıldılar. Aralarında üç kadın ve dokuz çocuk vardı.

Bakanlık, teknenin 5 Ağustos ile 6 Ağustos tarihleri ??arasında Avrupaya ulaşmak amacıyla Manastırdan yola çıktığını söyledi.

TAP haber ajansının bir güvenlik kaynağına dayandırdığı habere göre, Tunus Sahil Güvenliği, 6 Ağustosta Manastır kıyılarından üç yasadışı göç girişimini durdurarak toplam 43 göçmeni gözaltına aldı.

Son güncelleme: 14:21 11.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı