• Turkhane Logo

“Zafer Çağlayan’a toplam 45-50 milyon euro rüşvet verdim”

Zarrab, Süleyman Arslan ve Zafer Çağlayan'la olan ilişkilerini geniş geniş anlattı...

21:44 29 Kasım 2017 Çarşamba
 “Zafer Çağlayan’a toplam 45-50 milyon euro rüşvet verdim”
Zarrab, Süleyman Arslan ve Zafer Çağlayan'la olan ilişkilerini geniş geniş anlattı...

Duruşmada daha sonra Reza Zarrab’ın Halkbank ile olan ilişkileri ele alındı. Zarrab, Halkbank ile temasın 2012’de kurulduğunu söylese de, ilişkilerin daha eskiye dayandığını ifade etti. “Aktif Bank beni döngü dışında bırakınca 2012 yılında Halkbank’a gittim.” Zarrab’ın Ahmet Alacacı ismindeki bir kuyumcunun İran ile ilişkili işlemlerin Halkbank’ta yapılması için altın ihracatı sistemini önerdiğini söyledi.

Zarrab: “Aslan, eşim Ebru Gündeş’in ünü nedeniyle benimle çalışmak istemedi”

Zarrab ayrıca, “Eşim Türkiye’de ünlü bir sanatçı olduğu için hep göz önünde olan bir insandım.” dedi. Zarrab, Halkbank’ın başlangıçta Türkiye’de şöhreti nedeniyle onunla çalışmak istemediğini söyledi. Banka yetkilisi Süleyman Aslan’ın “Ben altın ticareti yapmak için çok popülerim” dediğini iddia ederek, yine de iş için bastırmaya devam ettiğini söyledi.

 “Zafer Çağlayan’a toplam 45-50 milyon euro rüşvet verdim”

Zarrab, dönemin Halkbank Genel Müdürü Aslan’ın kendisiyle altın ticaretiyle ilgili olarak çalışmak istemeyince dönemin ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’a gittiğini anlattı. “Aslan seni geri çevirdikten sonra neden Zafer Çağlayan’a gittin?” sorusuna ise, “Çünkü Türkiye’nin ekonomi bakanı oydu.” dedi.

Zarrab, “Zafer Çağlayan’a toplam 45-50 milyon euro rüşvet verdim” dedi.

Savcılık Zarrab’ı Cuma gününe kadar sorgulayabilecek. Aynı şekilde Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları da Zarrab’ı sorgulayacak. Zarrab, İran’a yönelik yaptırımların yasa dışı yollarla delinmesi konusunda sorulara cevaplayacak.

Dünkü duruşmada savcı David Denton, “Reza Zarrab tanık olarak hikâyenin iç yüzünü anlatıp, tüm bu karışık yalanların arkasındaki gerçeği teşhir edecek. Kendisi ABD yasalarını çiğnediği için suçlu olduğunu kabul etti ve devlet ile işbirliği yapma kararı aldı” demişti.

Son güncelleme: 21:44 29.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı