• Turkhane Logo

‘Yaşarken hain, ölünce şehit’: KHK’lı polis Altunok’a son görev

Hayatını kaybeden Burak Zekeriya Altunok'un eşi cenazeye KHK ile ihraç edilen eşinin üniformasıyla katıldı. Çocuklarının da katıldığı cenazede anne Nurgül Altunok, "Şehitlik oğluma çok yakıştı." diyerek gözyaşı döktü.

18:45 23 Ekim 2019 Çarşamba
 ‘Yaşarken hain, ölünce şehit’: KHK’lı polis Altunok’a son görev
Hayatını kaybeden Burak Zekeriya Altunok'un eşi cenazeye KHK ile ihraç edilen eşinin üniformasıyla katıldı. Çocuklarının da katıldığı cenazede anne Nurgül Altunok, "Şehitlik oğluma çok yakıştı." diyerek gözyaşı döktü.





Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, İran sınırında devriye görevindeki zırhlı araca PKK tarafından düzenlenen roketli saldırıda hayatını kaybeden İstihkam Er Burak Zekeriya Altunok, memleketi Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı.


32 yaşındaki Altunok’un naaşı, Kayseri Devlet Hastanesi morgundan alınarak Melikgazi ilçesi Esentepe Mahallesi’ndeki babaevine getirildi.

Burada helallik alınmasının ardından Zekeriya Altunok için Kalem Kırdı Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

/
/
 
Vali Şehmus Günaydın, törende şehidin anne ve babası ile eşine başsağlığı diledi.

Güçlükle ayakta duran anne Nurgül Altunok, “Şehitlik oğluma çok yakıştı” diyerek gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Şahin Güven’in öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasıyla Kayseri Garnizonu ve Hava Şehitliği’ne götürülen Altunok’un naaşı, burada defnedildi.

Törene, şehidin eşi Vildan, çocukları 5 yaşındaki Ahmet Eren, 3 yaşındaki Gökdeniz, annesi Nurgül, babası Mustafa, kardeşleri Halil İbrahim ve Fatih Altunok ile yakınlarının yanı sıra Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

/

NE OLMUŞTU?

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde PKK’nın askeri araca roketatar ile düzenlediği saldırıda yaralanan 5 askerden Er Burak Zekeriya Altınok (32), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Doğubayazıt’ta önceki gün, İran sınırındaki Şehit Piyade Er Haşim Türkoğlu Karakolu ile Kozlu Üs Bölgesi arasında devriye görevi yapan askerleri taşıyan zırhlı araca, PKK tarafından roketatarla saldırı düzenlendiği bildirildi. Saldırıda 5 asker yaralandı. Askerlerden 3’ü Doğubayazıt’a, biri Erzurum’a, biri ise Iğdır’daki hastanelere kaldırıldı. Iğdır Devlet Hastanesi’nde ameliyat edilen Er Burak Zekeriya Altınok, doktorların tüm çabasına karşın bugün öğle saatlerinde kurtarılamayarak vefat etti.

Polis olarak görev yaparken 701 sayılı KHK ile 2017 yılında mesleğinden ihraç edilen Altunok’un 16 ay cezaevinde tutuklu olarak yargılandığı ortaya çıktı.

Evli ve iki çocuk babası olan Altunok’un cenazesi bugün (23 Kasım Çarşamba günü) Kayseri’ye getirilerek Kalem Kırdı Camisinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazın ardından Kartal Askeri Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlanacak.

KHK’LI POLİS HAYATINI KAYBEDİNCE ‘KAHRAMAN’ OLDU

Avukat Ahmet Demirci yaptığı paylaşımlarda müvekkili ile ilgili bilgi verdi. Demirci şunları söyledi:

“16 Ay cezaevinde yatan müvekkil Yargıtay’ın bozma ilamıyla yeniden yargılandı ve “ceza verilmesine yer olmadığına dair karar” verildi. Bir insanın 16 ayını geri verebilmek için yapılabilecek hiçbir şey yok adaleti zamanında tesis etmek dışında.



Size en mutlu sonu bildiriyorum. Müvekkilim Burak Zekeriya Altunok bu dosyadan sonra vatani görevi için gittiği Peygamber Ocağında dünyadaki bütün suçlamalardan beraat etmiş ve şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin.”

BAKAN AKAR BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Burak Zekeriya Altunok’un vefatı üzerine bir başsağlığı mesajı yayımladı. “Sizi toprağa değil, yüreğimize gömdük… Vatan size minnettardır” başlığı ile yayımlanan mesajda İstihkam Er Altunok ile ilgili şu satırlara yer verildi:

20 Ekim 2019 tarihinde Ağrı ili Doğubeyazıt ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve derhal hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 22 Ekim 2019 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim. Hulusi AKAR, Bakan.”

MSB: KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞIMIZ

Milli Savunma Bakanlığı adına ise şu resmi açıklama yapıldı:

“Ağrı ili Doğubayazıt ilçesinde 20 Ekim 2019 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada; içinde bulunduğu aracın roketatarla vurulması sonucu ağır yaralanan ve derhal hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 22 Ekim 2019 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

Son güncelleme: 18:45 23.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı