• Turkhane Logo

[ Prof. Dr. Ayhan Tekineş] Kutsal Devletin Kutsal Alimleri

Prof. Dr. Ayhan Tekineş You Tube kanalında Etik-Politik programında yeni bir video yayınladı

18:48 16 Mart 2022 Çarşamba
[ Prof. Dr. Ayhan Tekineş]  Kutsal Devletin Kutsal Alimleri
Prof. Dr. Ayhan Tekineş You Tube kanalında Etik-Politik programında yeni bir video yayınladı

KHK’lı akademisyen ilahiyatçı Prof. Dr. Ayhan Tekineş You Tube kanalında  Etik-Politik  programında Kutsal devlet fikrini ve  bazı alimlerin tavrını yorumladı 



İşte Tekineşin anlattıkları konu başlıkları 
Kutsallık Allah’a mahsustur. Alimlerin görevi nasları anlamaya çalışmak ya da bazı naslarda dolaylı olarak işaret edilen Allah Teala’nın muradını anlamaya çalışmaktır.  Alimlerin Allah adına hüküm koyma yetkisi yoktur. Şayet alimler, dünyevi menfaat temin etmek için Allah adına hüküm koymaya kalkışırsa bu kendilerini kutsallaştırma ve tanrı yerine koyma anlamına gelir. Kutsal devlet fikri de bazı alimlerin dolaylı yoldan siyasetçileri kutsallaştırmak için uydurdukları bir düşüncedir. Her iki temayül de birbirini besleyen ve meşruiyetini bir diğerinden alan din alanındaki sapmalardandır. Bu videoda bazı alimlerle siyasetçiler arasındaki bu kirli ilişki ele alınmıştır. 
Ayetler‘’Yahudiler hahamlarını, Hıristiyanlar rahiplerini ve Meryemin oğlu Mesihi Allahtan başka Rab edindiler. Halbuki onlara bir tek İlâha ibadet etmeleri emr olunmuştu. Ondan başka İlah yoktur. O, onların ortak koştukları şirkten münezzehtir.’’ (Tevbe suresi 31)
‘’Ey iman edenler! Allaha itaat edin. Resulüne ve sizden olan ülülemre de itaat edin. Eğer Allaha ve âhirete iman ediyorsanız, hakkında ihtilâfa düştüğünüz meseleyi Allaha ve Resulüne arzediniz. Böyle yapmanız hem daha hayırlı, hem de netice bakımından daha güzeldir.’’ (Nisa suresi 59)
Hadis‘’Sultan, Allah’ın yeryüzündeki gölgesidir.’’ Bezzar, Müsned, hadis no. 5383.

Son güncelleme: 18:48 16.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı