• Turkhane Logo

OHAL, OHAL'i aratmayacak düzenlemeleri çıkardıktan sonra kalkacak

Başbakan Binali Yıldırım: Yarın son bir OHAL kararnamesi yayınlayacağız. Son kararnamede, OHAL kalktığında terörle mücadelenin zafiyete uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler yer alacak.

14:07 05 Temmuz 2018 Perşembe
 OHAL, OHAL'i aratmayacak düzenlemeleri çıkardıktan sonra kalkacak
Başbakan Binali Yıldırım: Yarın son bir OHAL kararnamesi yayınlayacağız. Son kararnamede, OHAL kalktığında terörle mücadelenin zafiyete uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler yer alacak.





Başbakan Binali Yıldırım yarın son bir OHAL kararnamesi yayınlayacaklarını ve içeriğinin terörle mücadele ile ilgili olacağını söyledi. Yıldırım, “Yeni kabine pazartesi açıklanacak ve OHAL de böylece tamamlanmış olacak. Yarın son bir OHAL kararnamesi yayınlayacağız. Son kararnamede, OHAL kalktığında terörle mücadelenin zafiyete uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler yer alacak” şeklinde konuştu.


Başbakan Binali Yıldırım yeni dönemde TBMM Başkanı olup olmayacağı yönündeki soruya “Onun kararını ben vermem. Liderim neyi münasip görürse onu yaparım” diye cevap verdi. Yıldırım milletvekili seçimlerinde oylarının düşmesine ilişkin de “Mesajı aldık” dedi.

‘OYUMUZ DÜŞTÜ, MESAJI ALDIK’

Hürriyet’te yer alan habere göre Anadolu Ajansı Editör Masası’nın konuğu olan Yıldırım, “Açık ara farkla, en yakın adayla arasında 11 milyon oy farkı var. Böylece bu süreç tamamlandı. Tabii şu soru sorulabilir. ‘AK Parti’nin oyunda düşme var, vekil sayısında düşme var.’ Bu da doğrudur. Bu da bize bir mesajdır. Biz AK Parti olarak bu mesajı aldık” dedi.

‘KAYBOLAN OYLARIMIZ ORTAĞIMIZDA’

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama şu unutulmamalı ki biz hem cumhurbaşkanı adayımızla hem de milletvekili seçimlerinde ittifaktık. Seçmen şöyle değerlendirdi. ‘Bunlar bir parti gibi hareket ediyorlar. Ha buraya vermişiz ha oraya vermişiz’ diye düşünenler oldu. Böyle kampanya da yapıldı. Bazen bu üst düzeyde rahatsızlık oluşturdu. Biz buna hemen müdahale ettik. Ve burada bir iç yarışa ihtiyaç olmadığını, bizim amacımızın bir olduğunu ve neticede sonuçlar ortada. Bizim kaybolan oylarımız ortağımızda, ortağımızın kaybolan oylarımız başka partilerde.”

TBMM BAŞKANLIĞI İDDİASI

Yıldırım, TBMM başkanı olup olmayacağına ilişkin ise “Onun kararını ben vermem. Şöyle söyleyeyim, benim liderim, partimizin genel başkanı ve partimiz ne yönde karar alırsa, neyi münasip görürse biz her türlü görevi yaparız. Bu da çok uzun bir süre değil. Yakında ne olacağı belli olur” dedi.

Son güncelleme: 14:07 05.07.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı