• Turkhane Logo

GriFon: şarkılarımda tüm kimliklerin mağduriyetini anlatmak istiyorum

GriFon mahlasını kullanan Rap Sanatçısı Selman Tiftik, Türkiye'de yaşanan mağduriyetler hakkında konuştu.

13:30 25 Temmuz 2018 Çarşamba
 GriFon: şarkılarımda tüm kimliklerin mağduriyetini anlatmak istiyorum
GriFon mahlasını kullanan Rap Sanatçısı Selman Tiftik, Türkiye'de yaşanan mağduriyetler hakkında konuştu.




Daha önce hapisteki 668 bebekle ilgili yaptığı Rap parçayla büyük ilgi gören GriFon mahlasını kullanan Rap Sanatçısı Selman Tiftik, @BOLDmedyaya önemli açıklamalarda bulundu.



Zor bir süreç yaşıyoruz. Zor günler geçiyor. diyen Tiftik, Bazı şeyler konusunda gerçekten hüzünlüyüz. En çok ihtiyacımız olan şeyin motivasyon ve umut olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden ben raplerimde ana konular olarak, barış özgürlük ve umutu kullanmaya çalışıyorum. dedi.

Yani -şucu, -ocu, -bucu kimliklerinden sıyrılarak gerçekten etrafımda gördüğüm bütün mağduriyetlere bütün haksızlıklara, haksızlığa uğramış bütün insanları raplerimde, şarkılarımda, sözlerimde geçirmeye çalışıyorum. şeklinde konuşan Tiftik, Herkesin sesi olabilmek, bütün kimlikleri kendimde toplamak istiyorum. Sevdiğim gönül verdiğim müzik olan bu rap müziğin Türkiyede geldiği durumdan son derece üzüntülüyüm. Bu bende bir yara olarak duruyor şu anda. Çünkü insanlar özgürce hür bir şekilde istediği şeyleri ifade edebilmeli bence. Bunu doğruluğu, yanlışlığı tabiki tartışılabilir ama müzik özgür olmalıdır. Her koşulda insanlar istedikleri, sevdikleri, tuttukları şeyleri, düşüncelerini siyasi yada değil ifade edebilmeliler. şeklinde konuştu.



Türkiyenin bulunduğu durumdan dolayı çok üzgün olduğunu belirten Tiftik, konuşmasına şöyle devam etti: Umarım yapılan bu yanlışlar anlaşılır. Şu an zaten kendisi dışarda. Umarım bu tür şeyler bir daha başımıza gelmez ama sadece bu müzikle değil Türkiyede bildiğiniz gibi hukukla, eğitimle, demokrasiyle bir sürü sorunlar olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden müzikte bunların arasında o da haksız bir muamele görüyor şuan.


  GRİFON: Ülkemde yaşananlar beni çok üzüyor. Türkiyede demokrasi ve hukuk gibi müzik de haksızlığa uğruyor. Şarkılarımda tüm kimliklerin mağduriyetini anlatmak istiyorum. @selman_tiftik#Yunanistan Ali Koç #PrayForDemi #CamiayaSeslenis #rap #grifon #müzik #sanat pic.twitter.com/ACBJlT5e0w — BOLD (@BOLDmedya) July 24, 2018

Son güncelleme: 13:30 25.07.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı